2020-04-06 16:15

Şeful MTS îi vrea pe BELLU şi BITANG înapoi la lotul feminin de GIMNASTICĂ

 |  14:02
Şeful MTS îi vrea pe BELLU şi BITANG înapoi la lotul feminin de GIMNASTICĂ

Ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, a declarat că își dorește ca antrenorii Octavian Bellu și Mariana Bitang să se întoarcă la lotul național feminin, adăugând că gimnastica românească are nevoie de ei şi trebuie să profite cât se mai poate de experiența vastă a acestora.

"Domnul Bellu și doamna Bitang sunt cei mai buni antrenori și au demonstrat acest lucru ani la rând. Pe ei îi certifică rezultatele. Am avut întâlniri cu dânșii, am discutat despre o serie de proiecte, nu despre o întoarcere a lor la lotul național. Dar vom mai avea întâlniri. Îmi doresc enorm de mult să se întoarcă la lot pentru că avem toți de învățat de la ei. Cât timp sunt aici trebuie să profităm de cunoștințele lor, de munca și experiența lor. Este un lucru bun că doamna Bitang și domnul Bellu nu au plecat să antreneze loturile altor țări. Sunt aici, au rămas în țară, și de aceea trebuie să profităm. Sunt ai noștri și încă mai putem stoarce de la ei, dacă îmi este permis să mă exprim așa, multe lucruri care pot readuce gimnastica unde a fost odată", a afirmat pentru Agerpres ministrul Dunca, prezent la Cluj-Napoca la Campionatele Europene de gimnastică artistică.

Octavian Bellu a fost antrenor coordonator al lotului național feminin până în luna martie a anului 2016 când și-a anunțat retragerea de la conducerea tehnică, renunțând să participe alături de echipa României la turneul de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Ulterior, echipa a ratat calificarea la JO 2016, competiție unde România a fost reprezentată doar de Cătălina Ponor, care nu a reușit să obțină nicio medalie.

Din acel moment sportivele din lotul național al României se antrenează separat. Antrenor coordonator al lotului este Nicolae Forminte, el ocupându-se de pregătirea tinerelor gimnaste la Deva. Sportivele mai experimentate, Cătălina Ponor și Larisa Iordache, se antrenează însă la București, de asemenea separat. Cătălina Ponor se pregătește cu antrenorul Matei Stănei, iar Larisa Iordache cu Claudiu Moldovan.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-04-20

Mai multe imagini:
Şeful MTS îi vrea pe BELLU şi BITANG înapoi la lotul feminin de GIMNASTICĂ
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE