2020-04-06 20:10

Europenele de gimnastică: România, campioană anul trecut, outsider anul acesta

 |  17:13
Europenele de gimnastică: România, campioană anul trecut, outsider anul acesta

Lotul feminin de gimnastică încearcă să dreagă busuiocul după ratarea calificării la Jocurile Olimpice de la Rio. Tricolorele vor participa luna viitoare la Campionatele Europene de la Berna (1-5 iunie), însă au şanse infime să-şi apere titlul, deoarece echipa este lipsită de două dintre liderele echipei, Larisa Iordache şi Diana Bulimar. Prima a fost operată la mână stângă şi se află în recuperare, în timp Bulimar tocmai ce a suportat o intervenţie chirurgicală după ce în week-end şi-a rupt tendonul achilian în timpul unui antrenament la sol.

Imaginea de mai sus este cât se poate de grăitoare şi dureroasă în acelaşi timp. Diana, operată marţi la o clinică medicală din Capitală, stă şi plânge pe patul de spital cu piciorul în gips, iar Larisa, şi ea cu mâna fixată într-o orteză, încearcă cât de cât să o consoleze. O secundă de neatenţie, dublată de un ghinion incredibil, a făcut ca Bulimar să se accidenteze la gleznă când tocmai efectua o “tsukahara”. Teribilul accident o scoate din circuit o perioadă importantă pe sportivă, care este nevoită să urmeze un tratament de recuperare riguros şi destul de îndelungat.  “De ce? Pentru că unele lucruri sunt menite să se întâmple. Nimeni nu m-a întrebat dacă vreau asta. O s-a întâmplat, pur şi simplu. O secundă. Şi totul s-a ruinat. Toată munca mea, toată determinarea mea, toate ambiţiile mele. Lumea m-a încurajat când a aflat…unii au plâns pentru mine şi-mi pare rău. Şi acum, chiar dacă aş vrea, nu mă pot întoarce în timp ca să mai schimb ceva…şi ştiţi de ce? Pentru că unele lucruri sunt menite să se întâmple”, a scos Diana Bilimar pe Facebook, citată de wogymnast.com. Gimnasta nu este din păcate la prima sa accidentare și intervenție chirurgicală, de aici şi suferinţa ei fără margini pe patul de spital. Ea a suferit anii trecuţi alte trei operaţii, de data aceasta la genunchi, însă a reuşit să revină de fiecare dată mai puternică. Sigur va reuşi şi de data aceasta.“Ghinioanele se ţin lanţ de gimnaste! Toată lumea îi este alături şi îi transmite multă sănătate!”, a fost mesajul postat pe pagina oficială de Facebook a Federaţiei Române de Gimnastică. În aceste condiţii, nu ne mai rămâne decât să ne punem toată baza la Campionatul European din Elveţia în Cătălina Ponor, veterena lotului, revenită de curând în comptiţii după o perioadă lungă de accidentări şi inactivitate.

Cine merge la Rio?

În perioada următoare, în funcţie şi de starea medicală şi psihică a sportivelor din lotul naţional, se va desemna numele singurei gimnaste care ne va reprezenta la olimpiada de la Rio din această vară din Brazilia. Absenţa de ultimă oră a Dianei Bulimar le lasă pe Cătălina Ponor şi pe Larisa Iordache să se bată pentru acest loc. Ultima are cele mai mari şanse să meargă la Rio, însă doar dacă va fi refăcută sută la sută după accidnetarea de la mână. “Larisa Iordache, urmând prescripțiile medicale, se va afla și în continuare într-o perioadă de recuperare, urmând, conform indicațiilor specialiștilor, a relua pregătirile în timp optim.În concursul feminin individual al Jocurilor Olimpice – Rio 2016 gimnastica noastră feminină are alocat un loc (nenominal). În vederea desemnării sportivei eligibile, colectivele tehnice și toate gimnastele potențial a se afla la Rio urmează un intens program de pregătire, astfel ca, după un foarte serios proces de antrenament și selecție, să fie nominalizată gimnasta aptă a face față rigorilor unui concurs olimpic, nominalizare care va avea loc înaintea J.O., în conformitate cu regulamentele CIO și FIG”, scrie FR de Gimnastică.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE