2020-07-05 21:09

“Trăiesc un vis”. Cătălina Ponor s-a calificat în finală de la bârnă la Jocurile Olimpice

 |  19:01
“Trăiesc un vis”. Cătălina Ponor s-a calificat în finală de la bârnă la Jocurile Olimpice

Cătălina Ponor suspină din adâncul inimii după ce s-a calificat în finala de la bârnă a concursului feminin de gimnastică artistică din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro. Port-drapelul delegaţiei României ştie prin câtă suferinţă a trecut pentru a ajunge la un pas de o nouă medalie olimpică în Brazilia. Din cauza unei accidentări urâte la tendonul lui Ahile, sportiva noastră a fost nevoită să ia o pauză forţată timp de trei ani de zile. A revenit în sală anul trecut, exact când trebuia, ca să pregătească Olimpida, pe 15 august urmând a intra în finala de la bârnă. Cătălina, care nu-şi mai încape de fericire, exclamă: “Da, da, trăiesc un vis. Și mai am o finală până îl voi îndeplini”.

"Sunt în finala olimpică la bârnă și încă mi se pare că trăiesc un vis! 29 de ani, 3 ani în care am stat departe de gimnastică, întoarcerea în sală în aprilie 2015, operație la tendonul lui Ahile, 5 luni de recuperare și momentul de acum, unica mea șansă să obțin ce îmi doresc! Da, da, trăiesc un vis. Și mai am o finală până îl voi îndeplini. Sper din toată inima! Hai România!", a scris Ponor pe contul personal de Facebook.

Marian Drăgulescu a reacţionat şi el printr-un mesaj postat pe un site de socializare, în care ne reaminteşte că gimnastica românească n-a murit şi are reprezentanți în trei finale la Rio. Veteranul speră ca împreună cu Andrei Muntean (debutant) și Cătălina Ponor să-i facă fericiţi pe românii de pretutindeni. "Mulțumim pentru că ați fost și sunteți alături de noi! Împreună am reușit să ne calificăm în trei finale. Sper să vă aducem bucurii pe 15 și 16 august la finale! Hai România!", a scris Drăgulescu pe Facebook. Marian Drăgulescu s-a calificat în finala de la sărituri în concursul de gimnastică artistică care va avea loc la 15 august, în timp ce Andrei Muntean va evolua o zi mai târziu în finala de la paralele.

Performanţa puştiului Glinţă

Înotătorul Robert Glință, în vârstă de doar 19 ani, s-a calificat în finala probei de 100 m spate din cadrul concursului de natație al Jocurilor Olimpice. Puştiul român a reușit să termine pe un senzaţional loc 4 seria sa semifinală, cu timpul de 53sec.34/100. Cel mai bun timp al seriei a fost obținut de americanul David Plummer - 52sec.50/100, urmat de australianul Mitch Larkin - 52sec.70/100 și francezul Camile Lacourt - 52sec.72/100.

Mitu, mai uşor la dublu decât la simplu

Perechea Andreea Mitu - Raluca Olaru s-a calificat în turul al doilea al probei de dublu feminin din cadrul turneului de tenis, după victoria în două seturi, 6-3, 6-4, în fața cuplului maghiar Timea Babos - Reka-Luca Jani. În turul următor, Mitu și Olaru vor avea parte de o misiune aproape imposibilă în faţa perechii Ekaterina Makarova - Elena Vesnina (Rusia), cap de serie numărul 7. Totodată, Andreea Mitu s-a recunoscut învinsă de iberica Garbine Muguruza, scor 6-2, 6-2, în primul tur al probei de simplu. Celelalte reprezentante ale României în proba de dublu feminin, Monica Niculescu și Irina Begu, au fost învinse în meciul de debut, cu 5-7, 6-4, 6-3, de cuplul Chan Hao-Ching/Chan Yung-Jan din Taiwan. O surpriză neplăcută a venit din partea Irinei Begu, care a cedat surprinzător în faţa niponei Nao Hibino, în runda inaugurală, scor 6-4, 3-6, 6-3.

Eliza şi Daniela n-au avut nici o şansă

Elizabeta Samara a fost învinsă fără drept de apel de vicecampioana olimpică și campioana mondială en-titre, chinezoaica Ding Ning, scor 4-0 (11-5, 11-8, 11-5, 11-2), în turul al treilea al probei de simplu feminin în concursul de tenis de masă. După cum arată şi scorul final, Eliza n-a mişcat în faţa asiaticei. Doar în setul secund ne-a făcut să sperăm, când a condus cu 6-0 şi 7-1. Degeaba, Ding a revenit spectaculos şi a închis setul cu 11-8. Din păcate, aproape acelaşi scenariu l-a trăit şi Daniela Dodean Monteiro, care a fost învinsă la fel de clar de japoneza Ai Fukuhara, cu scorul de 4-0 (11-5, 11-6, 11-4, 11-1). Nici Ovidiu Ionescu nu a avut parte de mai mut noroc, cedând în faţa lusitanului Marco Freitas, scor 4-1 (11-9, 1-11, 11-5, 11-7, 11-9), în turul al treilea al probei de simplu masculine. Aseară, după închiderea ediţiei, a evoluat în turul 3 și celălalt reprezentant al României la masculin, Adrian Crișan, contra sud-coreeanului Lee Sangsu.

Alin Moldoveanu n-a fost în stare să se califice în finală

Campionul olimpic en-titre Alin Moldoveanu a ratat ieri calificarea în finala probei de pușcă aer comprimat - 10 m. Trăgătorul nostru a acumulat doar 622,7 puncte și s-a clasat abia pe locul 19 în calificări, obţinând cu aproape trei puncte mai puţin decât ultimul sportiv care a prins ultimul act. Moldoveanu a ajuns la Olimpiada din Brazilia după ce a primit un wild-card din partea federaţiei internaţionale de profil. De remarcat că italianul Nicolo Campriani, cel pe care Alin îl invinsese în finala de la Londra 2012, s-a calificat acum în ultimul act cu un nou record olimpic, 630,2 puncte.

Echipajul feminin de 8+1, în recalificări

Echipajul feminin de 8+1 al României va evolua în recalificări la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, după ce ieri, în concursul de canotaj, a ocupat doar locul al treilea în prima serie de calificări. Echipajul format din Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereș, Laura Oprea, Adelina Boguș, Andreea Boghian și Daniela Druncea, a fost cronometrat cu timpul de 6 min 16 sec 24/100, fiind devansat de SUA (6:06.34), calificat în finală, și Olanda (6:14.36). Recalificările sunt programate mâine, de la 15.50, ora României.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-08-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE