2020-07-09 05:32

Ambros Martin: “O să învăţăm să nu mai depindem de Cristina Neagu”

 |  17:25
Ambros Martin: “O să învăţăm să nu mai depindem de Cristina Neagu”

Cu trei zile înainte de Trofeul Carpaţi, competiţie care se va disputa în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, şi la care vor participa România I, România II, Olanda şi Ungaria, noul selecţioner al tricolorelor, Ambros Martin, şi-a expus filosofia pe care o va implementa la prima noastră reprezentativă. Deşi o are sub comandă pe cea mai bună jucătoare din lume în 2015, antrenorul iberic susţine că în viitor jocul României nu va mai depinde pe Cristina Neagu, aşa cum a fost acesta a fost axat în ultimii ani.

Pe de o parte Ambros riscă cu o asemenea filosofie de joc, pentru că interul stânga al naţionalei a fost aproape de fiecare dată motorul echipei, golgheterul, jucătoarea care putea destabiliza orice apărare cu execuţiile sale. Pe de alta parte, s-a văzut clar în evoluţia tricolorelor lipsa jucătoarei de la Buducnost. Fie că a fost accidentată sau menajată, prestaţia naţionalei noastre n-a avut busolă în lipsa Cristinei, mai nimeni n-a avut curajul să arunce la poartă şi să destabilizeze astfel jocul adversarelor.

“Cristina Neagu este un lider prin excelenţă, o jucătoare de top, care este mereu la cârma jocului, atât la echipa de club cât şi la echipa naţională. Dar pe viitor îmi doresc să scoatem în evidenţă jocul echipei. Se va învăţa un model de joc în aşa fel încât echipa şi jocul echipei să nu depindă de Cristina sau de oricare altă jucătoare. La Campionatul European de luna viitoare, o competiţie destul de lungă, acest sistem de joc care va fi implementat va avea la bază întreaga echipă şi nu o singură jucătoare”, a declarat Ambros Martin într-un interviu pentru FR de Handbal.

Trofeul Carpați este un prim prilej pentru noul selecţioner de a vedea la lucru mai multe jucătoare de perspectivă, cu care nu s-a întâlnit faţă în faţă până acum: ''Inițial m-am gândit ca o soluție pentru cea de-a patra echipă la Trofeul Carpați, care să fie România B, dar mie mi-a convenit pentru că e o soluție ce ne permite să vedem la lucru jucătoarele tinere pe care nu le cunosc decât din înregistrări video în aceste săptămâni. Eu le știu pe cele de la echipele de club care joacă în cupele europene și acum este un prilej bun să vedem și talente tinere din handbalul românesc''.

N-are obiectiv o medalie la EURO

Selecţionerul iberic a confirmat faptul că la CE de luna viitoare (4-18 decembrie) nu i s-a impus să câştige o medalie, ci obiectivul principal este să cunoască cât mai bine lotul de jucătoare. Normal că va lupta cu echipa pentru un rezultat bun în Suedia, însă targetul său principal este să înceapă să formeze un lot competitiv pentru o medalie la Olimpiada de la Tokyo de peste patru ani. “Nu o medalie este obiectivul echipei la acest european. Ideea este să ne cunoaştem pentru moment, să vedem ce aşteptări avem fiecare. Trebuie să construim o bază solidă şi să privim cu încredere spre Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. La începutul acesta de drum e nevoie de răbdare, să fim înţelegători. Eu sunt un luptător de felul meu şi îmi place să cred că la EURO vom da totul, vom lupta până la moarte, pentru a obţine un rezultat bun”.

Visul Cristinei Laslo

Campioană mondială la juniori în urmă cu doi ani şi medaliată cu bronz la CM de Tineret în 2016, Cristina Laslo este foarte optimistă ca va juca bine în acest week-end la Trofeul Carpaţi pentru a prinde lotul de EURO pe care Ambros Martin îl va definitiva după competiţia de la Cluj. “Din moment ce sunt la echipa națională, cred că am șanse foarte mari să fiu în lotul pentru Campionatul European. Ține doar de mine. Pe Martin Ambros îl urmăresc de mult timp, de când am întâlnit Gyor în Liga Campionilor. Am înțeles că se va implica foarte mult după aceste convocări. Este un antrenor cu performanțe mari și unul dintre cei mai buni antrenori ai lumii în acest moment”, a spus Laslo.

Premiu din partea EHF

La Congresul EHF, desfășurat în St. Wolfgang (Austria) în perioada  17 - 18 noiembrie 2016, FR de Handbal a fost recompensată pentru dezvoltarea și promovarea handbalului feminin, îndeplinind criteriile evaluării la care au mai participat federații de handbal din Norvegia, Ungaria, Rusia. Premiul a fost oferit de către Președintele EHF, Jean Brihault, împreună cu Președintele Comisiei de handbal feminin, Lidija Bojić-Čačić. Federația Română de Handbal a primit, de asemenea, şi un cec în valoare de 10.000 Euro, oferit în sprijinul proiectelor sale aflate în desfășurare. “Acest premiu ne face mândri și responsabili pentru rezultatele noastre viitoare pozitive în handbal. Suntem onorați, premiul reprezantând recunoașterea eforturilor depuse la dezvoltarea handbalului feminin. Mulțumim Federației Europene de Handbal!”, a declarat Steluța Luca, vicepreședinte FRH.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE