2020-02-28 20:36

Ambros Martin: “Trebuie să lucrăm la capitolul fizic, pentru că avem un handicap. Partea fizică e mai importantă decât talentul”

 |  18:14
Ambros Martin: “Trebuie să lucrăm la capitolul fizic, pentru că avem un handicap. Partea fizică e mai importantă decât talentul”

România a cedat destul de categoric duelul cu Danemarca pentru accederea în semifinalele Campionatului European, scor 17-21. Pe lângă forma de senzaţie a portarului danez, care a scos numeroase goluri ca şi făcute, Neagu şi compania n-au mai arătat acceaşi forţă, nici în apărare, dar nici în atac. Adversarele le-au dominat fizic, acelaşi lucru întâmplându-se şi în primul meci de la turneul final, cu Norvegia, o altă gruparea nordică.

Handicapul fizic, mai ales în faţa unor adversari masivi, au fost observat şi de selecţionerul Ambros Martin, care spune că la cluburile din România, şi mai apoi la echipa naţională, se va pune amprenta mult mai mult pe pregătirea fizică. Pentru că, spune ibericul, la un asemenea nivel, doar talentul nu este suficient să-şi depăşeşti adversarul, să-l domini şi să-l învingi. Iar pentru asta e nevoie de ceva timp.

”Nu e un sentiment frumos când pierzi, mai ales când vezi cât au luptat fetele. Au luptat impotriva Danemarcei, împotriva scorului, împotriva unei bune performanțe a portarului lor și a apărării lor. Când vezi că încerci, încerci și nu merge, nu te simți bine. Danemarca a meritat să câștige pentru că a fost mai bună, mai ales în repriza a doua. Lumea nu trebuie să uite că am avut doar două săptămâni la dispoziție ca să pregătim acest turneu, e nevoie de mai mult timp. Poate echipa s-a simțit obosită, dar la genul acesta de meciuri, miza semifinalei e mai mare decât oboseala. Dar e vorba în primul rând de putere. Am văzut clar ca în duelurile unu la unu nu am avut de câştigat. Deci nivelul fizic a făcut diferența. Doar cu talentul pe care îl avem, nu e suficient. Trebuie să muncim mult mai mult la partea fizică, asta am înțeles din duelurile cu echipe ca Danemarca sau Norvegia. Ei sunt puternici pentru că au o pregătire fizică mult mai bună. Repet, pe măsură ce turneul merge înainte, partea fizică e mult mai importantă decât talentul. Și la asta trebuie să lucrăm de la nivel de cluburi în România, nu aici. În mod normal, când pierzi te gândești la situațiile în care aveai șansa să înscrii și n-ai făcut-o din situații de unu la unu cu portarul, sau atunci când am avut superioritate numerică. Da, au fost astfel de momente și e clar că la nivelul ăsta, semifinale, finale, trebuie să fii aproape perfect”, a declarat Martin, citat de lead.ro.

Neagu e de altă părere

Liderul echipei naţionale, Cristina Neagu, n-a pus eşecul în faţa danezelor pe baza carenţelor fizice, ci pe cea a accidentărilor, a pregătirii deficitare şi insuficiente a acestei competiţii, dar şi pe forma incredibilă a două jucătoare adverse, a interului stânga şi mai ales a portarului. Ele nu au făcut nimic special, ne-au bătut în două jucătoare. Au adunat foarte multă frustrare din cauza anului trecut, cand le-am bătut de două ori la ele acasă. Acesta este sportul, nu avem ce face, trebuie să recunoaștem că azi ele au fost mai bune. Eu nu cred că a fost un an rău. Ne-am calificat la Jocurile Olimpice, aici am făcut niște meciuri foarte bune, suntem în primele 6 echipe. Ne pare rău că nu jucăm pentru medalii, dar dacă ne gândim la ce a fost înainte de Campionatul European, nu cred că ne dădea nimeni șanse să ajungem aici. Am venit fiecare cu acidentări, probleme, nu ne-am antrenat cum trebuie, dar am dat tot ce am putut”, a spus la TVR jucătoarea lui Buducnost Podgorica.

Trei românce luptă pentru echipa ideală

Deși au ratat calificarea în semifinale, după 17-21 cu Danemarca, trei jucătoare ale României, Cristina Neagu, Oana Manea şi Gabriella Szucs, candidează pentru echipa ideală a Campionatului European de handbal feminin, potrivit site-ului oficial al competiţiei. Cristina Neagu a fost nominalizată pentru postul de inter stânga, Oana Manea pentru cel de pivot, iar Gabi Szucs pentru cea mai bună apărătoare. La portari au fost nominalizate Sandra Toft (Danemarca), Clara Woltering (Germania), Tess Wester (Olanda), Laura Glauser (Franţa) şi Silje Solberg (Norvegia). Pentru postul de extremă stânga au fost propuse Camilla Herrem (Norvegia), Louise Sand (Suedia), Sanja Radosavljevic (Serbia), Maria Fisker (Danemarca) şi Siraba Dembele (Franţa). Neagu le are ca rivale la poziţia de inter stânga pe Jovana Stoiljkovic (Serbia), Estavana Polman (Olanda), Veronika Kristiansen (Norvegia), Vladlena Bobrovnikova (Rusia). Oana Manea le are contracandidate la postul de pivot pe Ana Sen (Rusia), Stine Bodholt (Danemarca), Marit Malm Frafjord (Norvegia), Yvette Broch (Olanda). Alături de Gabriella Szucs, la secţiunea cea mai bună apărătoare au mai fost nominalizate Ksenia Makeeva (Rusia), Beatrice Edwige (Franţa), Sabina Jacobsen (Suedia) şi Kim Naidziniavicius (Germania). Internauţii pot vota pe site-ul oficial al competiţiei până pe 17 decembrie, echipa ideală a turneului urmând să fie anunţată duminică 18 decembrie, înaintea meciului pentru locul 3. Votul fanilor va conta în proporţie de 40 la sută, restul de 60 de procente fiind aduse de o comisie de experţi. Cea mai bună jucătoare a Campionatului European va fi aleasă doar de experţi.

Jucăm azi cu Germania, pentru locul 5

României va înfrunta echipa Germaniei în partida pentru locurile 5-6, de la ora 16.45, la Goteborg. Cele două echipe au ocupat locul al treilea în grupele principale. Nemţoaicele au învins în zadar în ultimul meci ţara gazdă Suedia, scor 28-22. Portarul Clara Woltering a fost aproape de netrecut, cu 16 intervenţii (procentaj 44%), iar cele mai bune marcatoare au fost Emily Bolk - 5 goluri, iar Kerstin Wohlbold - 4 goluri.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-12-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE