2020-08-10 22:42

ANAD a notificat OFICIAL trei handbaliste de la Corona Braşov ca fiind suspectate de refacere prin metode interzise

 |  15:19
ANAD a notificat OFICIAL trei handbaliste de la Corona Braşov ca fiind suspectate de refacere prin metode interzise

Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) a precizat marţi, oficial, că a notificat trei handbaliste de la clubul Corona Braşov ca fiind suspectate de utilizarea unei metode interzise.

"Sportivele au fost informate în scris cu privire la drepturile de care beneficiază în gestionarea cazurilor. În ceea ce priveşte informarea publică, procedura de gestionare a cazurilor este reglementată de prevederi stricte din Codul Mondial Anti-Doping şi Legea nr. 227/2006 privind prevenirea şi combaterea dopajului în sport, republicată. În conformitate cu prevederile în vigoare, la momentul rămânerii definitive a unor decizii în aceste cazuri, ANAD va comunica de îndată soluţiile finale, iar aceste informaţii vor include detalii cu privire la: disciplina sportivă, numele persoanelor implicate, metoda interzisă precum şi consecinţele impuse", se arată în comunicatul ANAD.

Potrivit gsp.ro, mai multe handbaliste de la Corona Braşov, inclusiv două jucătoare din lotul naţional, Cristina Laslo (23 de ani) şi Bianca Bazaliu (23 de ani), dar şi portarul Daciana Hossu (21 de ani), ar fi apelat la un tratament cu laser intravenos, procedură interzisă de Agenţia Mondială Antidoping (WADA). WADA interzice orice formă de manipulare a sângelui.

Cristina Laslo şi Bianca Bazaliu au fost selecţionate de antrenorul Tomas Ryde în lotul naţional pentru Campionatul Mondial de handbal feminin, care va avea loc între 30 noiembrie şi 15 decembrie, în Japonia. cel mai probabil, cele două sportive vor fi înlocuite în lot din precauţie, pentru a elimina orice risc prin folosirea lor.

Jucătoarele române pleacă, miercuri, în Japonia, pentru competiţia asiatică.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE