2020-07-13 08:15

CM de HANDBAL. Dacă nu suntem acolo, măcar să ne alegem FAVORITELE!

 |  15:41
CM de HANDBAL. Dacă nu suntem acolo, măcar să ne alegem FAVORITELE!

Handbaliștii din naționala României și-au ales candidatele la câștigarea titlulului suprem la Campionatul Mondial de handbal, competiție care începe joi și care se dispută în Danemarca și Germania. Tricolorii nu a reușit nici de data aceasta calificarea la Mondial, însă au mărturisit că vor urmări cu interes partidele de la turneul final. În plus, ei și-au stabilit și favoritele, iar acest lucru a împărțit vestiarul primei reprezentative în mai multe grupuri.

Cei mai mulți dintre jucătorii lui Manuel Montoya mizează că Franța, echipa care ne-a bătut la Cluj în preliminariile CE 2020, va face spectacol și va urca pe prima treaptă a podiumului. Reprezentanții ”cocoșului galic” sunt campioni en-titre și mai au în palmares încă nouă medalii mondiale, din care cinci de aur.

”Franța este favorita mea. Karabatic, piesa lor principală, s-a accidentat, dar și fără el Franța este o echipă foarte bună, cu jucători experimentați. Sigur vor ajunge sus. Nu știu dacă la acest Mondial vor fi surprize majore, dar, în mod cert, așa cum s-a întâmplat la precedentele turnee finale, o formație mai slab cotată va furniza o surpriză și se va califica în fazele superioare” – Alexandru Csepreghi, handbalist echipa națională a României.

”Vom urmări toate meciurile de la Mondial. Sper să câștige Franța, sigur o vor face, de zece ani domină handbalul. Nu cred că le poate sta cineva în cale” – Demis Grigoraș, handbalist echipa națională a României.

Montoya le face galerie spaniolilor

Cum era și firesc, selecționerul iberic al României speră că Spania va fi în topul Mondialului și își dorește ca echipa să ajungă să se lupte pentru trofeu, așa cum au făcut-o și la Europenele din 2018, când au luat aurul continental.

”Este o plăcere să urmărești meciurile de la Mondial, sper ca la următorul să fim și noi prezenți, nu să-l urmărim doar la televizor. În astfel de competiții sunt mereu patru, cinci echipe favorite, cu cote mari să câștige titlul. De câțiva ani vorbim despre Franța, Spania, Danemarca, poate și Germania, pentru că joacă acasă, plus Suedia. Franța are o echipă foarte bună cu mulți jucători tineri de mare calibru. Cam aceeași situația este și la naționala Spaniei. Dacă ar fi să aleg, logic, aleg Spania” – Manuel Montoya, selecționer naționala de handbal a României.

Surprizele Brazilia și Danemarca

Doi dintre ”tricolori”, Adrian Rotaru, pivotul de la CSM București, și Dan Racoțea, interul polonezilor de la Wisla Plock, au alte preferințe în privința noii campioane mondiale. Primul vede în țara-gazdă, Danemarca, principala favorită, iar al doilea consideră că Brazilia ar putea furniza surpriza acestui turneu final.

”Oricât de ocupați am fi, ne uităm la mondial, sunt meciuri frumoase și multe de învățat de la o asemenea competiție. Eu cred că Danemarca va face o figură frumoasă, chiar dacă Franța este o forță în handbalul mondial și mulți mizează pe ei. Nu văd o echipă din afara Europei care să facă vreo surpriză uriașă” –Vlad Rotaru, handbalist echipa națională a României.

”Vom urmări meciurile de la Mondial. Nu am o echipă favorită, sunt multe echipe care au crescut mult în valoare în ultimii ani. Nu mizez pe Franța, și la Europeanul din Polonia au jucat mai slab...Eu cred că echipele din Europa sunt foarte puternice, dar Brazilia este o formație echilibrată și cred că va face surprize mari” – Dan Racoțea, handbalist echipa națională a României.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE