2019-12-14 13:20

Cristina Neagu a refuzat toate ofertele tentante din această iarnă pentru a rămâne la Buducnost

 |  18:41
Cristina Neagu a refuzat toate ofertele tentante din această iarnă pentru a rămâne la Buducnost

Florentin Dincă

Anul trecut a fost cel mai bun al carierei pentru Cristina Neagu. Câştigătoare a Ligii Campionilor cu Buducnost, căpitanul naţionalei României a încheiat 2015 cu un bronz la Campionatul Mondial din Danemarca. Intrată în ultimele şase luni de contract cu echipa din Podgorica, Neagu a devenit instant foarte atractivă pentru marile cluburi ale Europei. Însă românca nu a uitat cum muntenegrenii au transferat-o într-un moment în care abia îşi putea mişca umărul din cauza unei accidentări grave, şi a decis să refuze toate ofertele extrem de tentante din această iarnă şi să-şi prelungească înţelegerea pe încă un an cu Buducnost, pe un salariu inferior.

Prima a venit de la Rostov Don, iar a doua de la Gyor ETO. Ulterior au intrat în cursă pentru achiziţionarea sa şi cele mai bune echipe din România, CSM Bucureşti şi HCM Baia Mare. Primele trei echipe i-au oferit aceeaşi sumă, 20.000 de euro net lunar, adică 240.000 de euro anual. HCM spărgea însă banca pentru o propunere superioară. 264.000 de euro net anual (22.000 de euro lunar). Contract pe un an, plus prelungire pe încă unul.

Într-o scrisoare către impresarul handbalistei (n.r – Farkaş Matyas) publicată de site-ul actualmm.ro, clubul băimărean şi-a expus detaliat oferta, mai ales că Neagu este văzută ca pilonul principal al echipei care la anul şi-a propus să câştige Liga Campionilor. Contract de 264.000 de euro net pe an, două salarii plătite în avans la semnarea înţelegerii, locuinţă aşa cum doreşte Cristina, bineînţeles cu chiria şi întreţinerea plătite de club, plus 10 bilete de avion în orice destinaţie din Europa decontate de gruparea ardeleană. Mai mult, HCM se obliga să înfiinţeze şi să finanţeze timp de 15 ani Academia Internaţională de handbal “Cristina Neagu”, care să fie administrată chiar de către sportivă.

Speranţe mari pentru 2017 Cristina a refuzat toate propunerile şi, prin intermediul agentului său, a mulţumit în special clubului HCM Baia Mare pentru oferta înaintată. Însă, refuzul este doar pentru moment, iar la sfârşitul acestui an, dacă propunerea va rămâne în picioare, sunt şanse mari ca sportiva să accepte şi să-şi continue cariera la baia mare începând cu vara lui 2017.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-01-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE