2020-02-17 14:15

CSM București, dat în judecată de antrenorul suedez Magnus Johansson

 |  14:06
CSM București, dat în judecată de antrenorul suedez Magnus Johansson

PUTEREA a semnalat recent faptul că Primăria Capitalei a plătit, anul trecut, 30.000 de euro pe lună pentru antrenorii de handbal de la Clubul Sportiv Municipal (CSM) București condus de catre Gabriela Szabo.

Astfel, recent, la echipa de handbal fete a fost anunțat ca antrenor principal suedezul Tomas Ryde, care, atenție, este al cincelea antrenor străin în ultimul an și jumătate, după Helle Thomsen, Per Johansson, Magnus Johansson și Dragan Djukic. Numai că, cel de al treilea antrenor angajat anul trecut de CSM București - mai exact de către Nicolae Luca, cel impus de Gabriela Szabo ca șef al Departamentului Handbal -, suedezul Magnus-Karl Johansson a fost demis dupa doar patru luni, deși avea contract pentru o perioadă de doi ani. Însă, suedezul a dat în judecată clubul condus de Gabriela Szabo pentru obținerea drepturilor bănești stipulate în contract, dar neachitate de clubul finanțat din banii bucureștenilor.

Primul termen in acest dosar (nr.10721/301/2019), aflat pe rolul Judecătoriei Sectorului 1, a fost pe 24 mai 2019, dar soluționarea cauzei a fost fixată pentru data de 27 iunie 2019. Practic, CSM București, din banii bucureștenilor, va trebui să-i achite tehnicianului sudez în jur de 100.000 de euro, fiind primul antrenor de la handbal dat afară înainte de încheierea contractului care își revendică drepturile în instanță. De fapt, la ora actuală, clubul bucureștean are pe rolul instanțelor peste 45 de procese cu foștii angajați sau diverși furnizori de bunuri și servicii. Potrivit documentelor oficiale furnizate de Primăria Capitalei, anul trecut CSM București a plătit pentru salariile antrenorilor de la cele două echipe de handbal, nici mai mult, nici mai puțin, de 1.557.588 lei, adică circa 350.000 de euro. Asta înseamnă că CSM București a cheltuit lunar pentru remuneraţiile a șase antrenori principali - Helle Thomsen, Per Johansson, Magnus Johansson, Dragan Djukic - la fete, și doi la băieți - Vlad Caba și Paulo De Moura Pereira, plus doi antrenori secunzi și doi antrenori cu portarii, aproape 30.000 de euro. Mai nou, și portughezul Paulo De Moura Pereira a anunțat că vrea să plece deși are contract pentru doi ani. Cum a fost posibil un asemenea jaf din banii publici? Foarte simplu! Conducerea CSM București încheia contract pentru doi ani cu un antrenor, dar după câteva luni îl dădeau afară, fără a-I plăti contractul integral. Așa s-a ajuns ca echipa de băieți și cea de fete să aibă în plată doi sau chiar trei antrenori în același timp, dar în realitate doar unul antrena, ceilalalţi stăteau acasă prin țările de unde veniseră și încasau bani mulți de la bucureșteni. În plus, trebuie precizat că CSM București a ratat toate obiectivele atât la fete, dar și la băieți.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-27Parerea ta...

TAREAN
31 Mai 2019

Normal sa fie ca doar banii provin de la buget. Doar are balta peste.Demisia la toata conducerea si dati in judecata .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE