2020-08-13 06:36

CSM Bucureşti joacă marţi un meci decisiv cu Vardar Skopje în antepenultima rundă din grupele Ligii Campionilor

 |  19:27
CSM Bucureşti joacă marţi un meci decisiv cu Vardar Skopje în antepenultima rundă din grupele Ligii Campionilor

Florentin Dincă

Duşul rece din deplasare împotriva lui Gyor (22-28) ar trebui să le ambiţioneze enorm pe elevele lui Kim Rasmussen. CSM Bucureşti joacă în această seară, la Sala Polivalentă din Capitală, un meci decisiv pentru calificărea în sferturile de finală din Liga Campionilor. O victorie cu Vardar Skopke ar asigura accesul în primele opt echipe ale Europei.

CSM Bucureşti are şapte puncte în clasamentul Grupei II, cu unul mai puţin decât Vardar, ocupanta locului 3, şi cu două peste Midtjylland, locul 5 în grupă. O mână de ajutor pentru “tigroaice” a venit vineri din partea codaşei Savehof, care a învins categoric pe Midtjylland, scor 32-24, obţinând astfel primele sale puncte în clasament. În contextul actual, în cazul unui succes cu Vardar, CSM s-ar desprinde la patru puncte faţă de daneze în ierarhia Grupei II şi nu mai poate rata prezenţa în sferturi. Asta chiar dacă meciul direct dintre CSM şi Midtjylland are loc în Danemarca. Nordicele au din păcate pentru ele ultimul meci în Muntenegru, cu puternica Buducnost, iar şansele sunt ca ele să scoată punct/puncte sunt infime. “Obiectivul principal este să ajungem în sferturile de finală, acesta este primul obiectiv, iar al doilea ar fi să terminăm pe locul 3, asta însemnând că trebuie să câștigăm 4 sau chiar 6 puncte în ultimele trei meciuri”, a declarat antrenorul lui CSM, Kim Rasmussen.

Posibil duel cu HCM în sferturi

Cele două reprezentante ale ţării noastre în acest sezon din Liga Campionilor, CSM Bucureşti şi HCM Baia Mare, se pot întâlni în sferturile de finală, daca una va termina pe locul doi în grupă şi alta pe locul 3 în cealaltă grupă. Acest scenariu părea SF la începutul anului. CSM pornea grupa cu 5 punte în palmares, în timp ce HCM pleca de la zero. În numai trei etape, situaţia s-a schimbat radical, mai ales pentru băimărence, care au bifat patru victorii în patru meciuri, în timp ce formaţia din Capitală a cedat două partide, dar are în continuare şanse mari de calificare după jocul rezultatelor. În momentul de faţă, ambele echipe se regăsesc pe locul 4 în cele două grupe, însă în funcţie de jocul rezultatelor din ultimele trei runde, CSM şi HCM ar putea termina meciurile din grupe pe locurile doi sau trei. Primele patru echipe din fiecare grupă se califică automat în sferturi, iar împerecherea se va face astfel: câştigătoarele grupelor se vor duela cu locurile patru  din cele două grupe, în timp ce ocupantele ocupantele poziţiilor 2 şi 3 din cele două grupe se vor duela încrucişat între ele.  Clasament Grupa 1 1.         Rostov-Don       15p

2.         Rail Cargo          10p

3.         Larvik                  8p

4.         HCM Baia Mare  8p

5.         Fleury Loiret       6p

6.         Thuringer            1p

Meciurile rămase ale HCM-ului

HCM Baia Mare – Thuringer

Rail Cargo – HCM Baia Mare

 

Clasament Grupa 2

1.         Buducnost        13p

2.         Gyor                  11p

3.         Vardar               8p

4.         CSM Bucureşti  7p

5.         Midtylland         5p

6.         Savehof             2p

Partidele rămase ale CSM-ului

CSM – Vardar

Midtylland – CSM

CSM - Gyor

 

Foto: Facebook CSM Bucureşti


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE