2020-07-14 10:11

CSM București s-a reunit pentru noul sezon. Care sunt noutățile și ce se întâmplă cu Neagu

 |  13:26
CSM București s-a reunit pentru noul sezon. Care sunt noutățile și ce se întâmplă cu Neagu

Vicecampioana României la handbal feminin, CSM Bucureşti, s-a reunit luni dimineață pentru noul sezon, unul care va debuta oficial pe 24 august, cu Supecupa României, pe care bucureştencele o vor juca împotriva campioanei HC Râmnicu Vâlcea.

Tomas Ryde a condus primul antrenament de la numirea sa în funcţie la finalul lunii mai. CSM are nouă jucătoare noi în lot - Denisa Dedu (Siofok), Gabriela Perianu (Siofok), Itana Grbic (Buducnost), Carmen Martin (Nice), Laura Chiper (Corona Braşov), Crina Pintea (Gyor), Nora Mork (Gyor), Linnea Torstenson (Nice), Andrea Klikovac (Kisvardai). Mork e de departe cel mai important nume care a venit în această vară la CSM. 

Interul dreapta norvegian cu patru titluri în Liga Campionilor la handbal feminin, dintre care trei la Gyor ETO, a simţit nevoia unei noi provocări şi a ales CSM Bucureşti, unde speră să facă un cuplu redutabil cu interul stânga Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare a lumii în 2018: ''Am venit la Bucureşti pentru că am simţit nevoia unei schimbări în cariera mea. Cred că aici este un loc fantastic, mi-a plăcut când am jucat aici ca adversară şi mi-am spus de ce nu. Avem multe jucătoare noi, unele au fost accidentate şi vor reveni, dar cred că avem o echipă foarte puternică. Cred că Final Four-ul este posibil şi dacă vom ajunge în formă, vom fi foarte bune. Nu le cunosc încă pe fete, sunt singura norvegiancă. Am jucat împotriva lor de atâtea ori, aşa că va fi interesant la nivel personal. Sunt încântată că voi juca alături de Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare din lume, aşa că va fi interesant, cred că ne vom înţelege bine. Pe hârtie cred că suntem printre cele mai bune echipe din Europa, fără îndoială, dar vom vedea în Liga Campionilor, în campionat la ce nivel vom fi''.

Nora Mork, campioană mondială şi triplă campioană europeană cu Norvegia, a opinat că mai are de recuperat fizic până a ajunge la capacitate maximă, mai ales la capitolul viteză: ''Mă simt bine, această perioadă de pregătire vine bine pentru mine. Cred că sunt la 98% şi trebuie să ajung la 100%, iar viteza ar putea fi mai bună. Dar mă bucur să iau parte la pregătiri, să încep cu o echipă nouă, aşa că mă simt bine şi sunt pregătită''.

"O să muncim şi iar o să muncim să facem această echipă. o echipă adevărată. Avem ca obiective toate trofeele. Avem echipa necesară pentru asta. trebuie doar să muncim bine şi din greu. Este foarte plăcut să fiu iar în Bucureşti. Îmi place aici. Bucureştiul este atât de viu şi mă simt ca acasă. Am vrea ca echipa noastră să fie una din cele mai bune. Vom face tot ce vom putea să ajungem in Final Four şi să performăm cât de mult putem", a declarat și Carmen Martin.

”Nu trebuie să vorbim mult despre obiective, vrem să creem o echipă. Este o formație nouă, dar este important să reușim să creem legături de joc împreună. Este bine că le știu pe multe dintre jucătoare, ele mă cunosc, știu felul meu de a fi...Avem de construit împreună”, a spus ;i Tomas Ryde.

De patru ori cea mai bună jucătoare a lumii, Cristina Neagu a fost şi ea prezentă la reunire, dar ea se recuperează după accidentarea de la turneul final din decembrie 2018, nu s-a încheiat. Peste aproximativ o lună, Neagu va începe antrenamentele alături de colege și abia undeva la începutul lui octombrie va reveni în meciurile oficiale.

Lotul CSM București pentru noul sezon: Jelena Grubisic, Denisa Dedu, Mădălina Ion, Iulia Curea, Itana Grbic, Bianca Marin, Cristina Neagu, Gabriela Perianu, Linnea Torstensson, Claudia Constantinescu, Andrea Lekic, Elizabeth Omoregie, Nora Mork, Andrea Klikovac, Carmen Martin, Laura Moisa (Chiper), Dragana Cvijic, Crina Pintea, Ștefania Jipa.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE