2020-06-07 00:32

CSM Bucureşti şi HCM Baia Mare, în sferturile Ligii Campionilor!

 |  19:54
CSM Bucureşti şi HCM Baia Mare, în sferturile Ligii Campionilor!

Florentin Dincă

După ce HCM Baia Mare şi-a asigurat vineri seară calificarea în sferturile de finală din Liga Campionilor, duminică a fost rândul lui CSM Bucureşti să ne facă fericiţi. Campioana s-a impus cu 28-23 în faţa Midtjylland din Grupa 2 a Ligii Campionilor, deşi îi era suficient şi un egal, şi a acces şi ea la rându-i între primele opt echipe ale Europei, la prima sa participare în UCL.

Pentru cei care nu au văzut meciul, scorul final i-ar face pe aceştia să creadă că disputa a fost una la îndemâna elevelor conduse de Kim Rasmussen, însă nu a fost deloc aşa, cel puţin nu în prima repriză. Gazdele au fost aproape în permanenţă la cârma jocului în primul mitan, iar Gullden&Co. au alergat mereu să ţină aproape. Spre finalul primei reprize, CSM a început să-şi arate adevărata valoare şi a pus stăpânire pe joc. La pauză a fost egal, 12-12. Nu ştim ce le-a spus Rasmussen la pauză fetelor, dar CSM a ieşit o cu totul altă echipă de la vestiare. Timp de 12 minute, gruparea din Capitală a marcat cinci goluri consecutive fără să primească nici unul, iar de acolo oaspetele au controlat autoritar partida şi au condus şi la şase goluri diferenţă. Pe final, nordicele s-au apropiat la trei goluri, însă CSM a apăsat din nou pedala de acceleraţie, mai ales prin brazilianca Rodrigues, care a făcut ce a vrut cu apărarea adversă.

Inspiraţia Bazaliu

O inspiraţie de zile mari a lui Rasmussen a fost introducerea în teren a puştoiacei Carmen Bazaliu (18 ani), care a marcat de cinci ori, de fiecare dată în momente delicate. Alături de ea s-au făcut remarcate Gullden şi Rodrigues, prima cu opt goluri, iar a doua cu şase goluri. Şi între buturi CSM-ul a avut un înger păzitor, mai ales în debutul reprizei secunde, când Pessoa a scos tot ce a fost pe poartă. Goalkeeperul brazilian ne-a dat ceva emoţii în minutul 10 al meciului, când s-a accidentat la spate. Ea a stat apoi pe bancă până la pauză, când medicii au repus-o pe picioare.

CSM Bucureşti şi HCM Baia Mare, în sferturile Ligii Campionilor!
zoom
Echipe şi marcatoare

Midtjylland: Englert, Rasmussen, Vojcic - portari; Boegelund 1, S. Jorgensen 7, Jacobsen 2, Kristiansen 1, Sommer, Mejvang, Thorsgaard 2, Pedersen 1, Woller 2, Ahlm 3, Augustensen 1, Jensen 3, Burgaard. Antrenor: Helle Thomsen

CSM Bucureşti: Pessoa, Grubisic, Iordache - portari; Gullden 8, Curea, Franca da Silva 2, Rodrigues 6, Vărzaru, Bazaliu 5, Brădeanu 1, Torstensson, Nan, Vetkova, Martin 5, Fisker 1. Antrenor: Kim Rasmussen

CSM Bucureşti şi HCM Baia Mare, în sferturile Ligii Campionilor!
zoom
Calcule sumbre

Sigură de calificarea, CSM Bucureşti îşi aşteaptă adversarul din sferturi. La închiderea ediţiei, Vardar Skopje evolua acasă contra lui Buducnost, un meci important în economia ierarhiei finale din Grupa 2. Gyor şi Buducnost conduceau grupa, ambele cu 13 puncte, Vardar avea 10, în timp ce CSM are 9. Principala problemă pentru CSM este să scape de locul 4 în grupă, pentru a evita o întâlnire cu liderul din Grupa 1, Rostov-Don, cea care a dominat clar faza a doua a competiţiei, adunând 17 puncte din opt victorii şi o remiză. CSM mai are de jucat acasă cu Gyor, în timp ce Vardar merge pe terenul ultimei clasate, Savehof, unde nu poate rata victoria. Deci, după calculele hârtiei, cel mai probabil adversar al lui CSM Bucureşti va fi colosul Rostov-Don. De aprtea cealaltă, HCM Baia Mare, poziţionată momentan pe doi în Grupa 1, are trei variante de adversar în sferturi în funcţie de rezultatele de până la final, iar ele sunt Gyor, Buducnost sau Vardar. Împerecherea în sferturi a celor două grupe principale se face astfel: Câştigătoarele celor două grupe vor întâlni ocupantele locurilor patru, iar locurile 2 şi 3 din Grupa 1 se vor întâni încrucişat cu poziţiile 3 şi 2 din cealaltă grupă.

Grupa 1

1.         Rostov-Don     17p      249-209

2.         Larvik               10p      250-235

3.         HCM                 10p      241-226

4.         Rail Cargo        10        261-254

5.         Fleury                6p        224-252

6.         Thuringer          1p        216-265

Ultima etapă

27 februarie

Rail Cargo – HCM Baia Mare

28 februarie

Thuringer – Rostov-Don

Fleury – Larvik

Grupa 2

1.         Gyor                 13p      228-208

2.         Buducnost        13p      213-164

3          Vardar              10p      215-196

4.         CSM                  9p        220-215

5.         Midtylland        5p        199-234

6.         Savehof            2p        199-257

Ultima etapă

26 februarie

Savehof – Vardar

28 februarie

CSM – Gyor

Buducnost – Midtylland


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE