2020-05-29 04:31

CSM debutează acasă cu Larvik

 |  17:38
CSM debutează acasă cu Larvik

Campioana Europei la handbal feminin, CSM Bucureşti, calificată în grupele principale ale Ligii Campionilor, va juca primul meci la 27 ianuarie 2017, pe teren propriu, cu norvegiencele de la Larvik. Din grupa “tigroaicelor” mai fac parte Gyor ETO, Team Esbjerg, Larvik, Midtjylland şi Krim Ljubljana.

CSM s-a calificat cu ceva emoţii în grupele principale. În primele patru meciuri din grupa preliminară, gruparea din Capitală adunase un succes şi trei eşecuri, iar premisele nu se anunţau deloc bune. A fost momentul în care oficialii echipei au dorit să producă un şoc în lot, şi au reuşit, chiar dacă asta a însemnat înlocuirea antrenorului Jakob Vestargaard cu Aurelian Roşca. Ultimul a reuşit în doar câteva zile să repună pe picioare o echipă înţesată cu vedete, dar care nu funcţiona la capacitate maximă. A venit victoria izbăvitoare din Rusia, cu Rostov-Don, care a asigurat calificarea în grupelele principale, fiind dublată de succesul de acasă cu Midtjylland, cel care a adus două puncte foarte importante în visteria CSM-ului. Dar iată rezultatele cu care campioana Europei a terminat grupa pe locul 2, cu şase puncte acumulate: 24-21 şi 22-20 cu Rostov Don, 21-24 şi 26-20 cu FC Midtjylland, 24-27 şi 25-33 cu Gyor.

În grupele principale, formaţiile pornesc “la luptă” cu punctajele obţinute în grupele preliminare în disputele cu adversarele calificate la rândul lor mai departe. Primele patru clasate în grupele principale se vor califica mai departe în faza sferturilor de finală, care se vor duela în dublă manşă eliminatorie (7-16 aprilie). Final Four-ul, programat tot la Budapesta, este programat pe 13 şi 14 mai. În clasamentul grupei principale din care face parte şi CSM-ul (n.r - ultima, cu două puncte), lider este Gyor, cu 6 puncte, urmată de Team Esbjerg (6 p), Larvik (4 p), FC Midtjylland (4 p) şi Krim Ljubljana (2 p). Dacă Gyor şi Esbjerg  sunt aproape imposibil de prins şi de depăşit, Larvik, Midtjylland şi Krim sunt la îndemâna fetelor lui Aurelian Roşca. În cealaltă grupă principală, favorita Buducnost (8 puncte), cu Cristina Neagu în componenţă, le are ca adversare pe FTC Budapesta (5 p), Metz Handball (4 p), Astrakhanocika (4 p), HC Vardar (3 p) şi Thuringer HC (0 p).

PROGRAM

27-29 ianuarie

CSM Bucureşti – Larvik

3-5 februarie

Krim Ljubljana – CSM Bucureşti

10-12 februarie

CSM Bucureşti – Team Esbjerg

24-26 februarie

Larvik – CSM Bucureşti

3-5 martie

CSM Bucureşti – Krim Ljubljana

10-12 martie

Team Esbjerg – CSM Bucureşti

Probleme

Ţintarul grupei a fost stabilit, toate bune şi frumoase, însă a apărut şi o problemă delicată. În week-end-ul 10-12 februarie, când este programat meciul de pe teren propriu cu Team Esbjerg, Sala Polivalentă, locul unde CSM-ul îşi dispută meciurile de acasă, este ocupată cu întâlnirea România – Belgia din Fed Cup. Foarte probabil, conducătorii echipei noastre vor închiria fie Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, fie sala din Vâlcea.

Foto: CSM Bucureşti Facebook


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE