2020-08-10 11:51

DINAMO n-are loc la masa bogaţilor

 |  14:50
DINAMO n-are loc la masa bogaţilor

Echipa masculină de handbal Dinamo nu a primit wild-card de participare în Liga Campionilor, însă are statut de a doua rezervă, conform hotărârii Comitetului Executiv al EHF. Gruparea din Ştefan cel Mare are garantată participarea în nou-înfiinţata Ligă Europeană. În schimb, la fete, CSM Bucureşti a primit wild-card pentru ediţia viitoare a LC.

Ţinând cont că formatul competiţiei masculine a fost redus la două grupe de câte opt echipe, forul european a luat în calcul în acordarea wild card-urilor de sală, drepturi TV, spectatori, rezultate din trecut în competiţiile EHF şi marketing, iar Dinamo nu s-a încadrat în aceste criterii. Totuşi, echipa din Şoseaua Ştefan cel Mare este a doua rezervă, după Wisla Plock, în cazul în care vor fi echipe dintre cele 16 participante care nu va putea să evolueze acasă din cauza problemelor legate de pandemia de coronavirus.

Dinamo Bucureşti a încheiat neînvinsă stagiunea 2019-2020 în Liga Campionilor, până la calificarea în optimile de finală, dar în urma deciziei EHF, survenită pe fondul pandemiei Covid-19, nu a mai avut şansa de a-şi continua parcursul european spre fazele superioare, astfel că spera la compensaţia unui wild-card pentru viitorul sezon.

La feminin, în Liga Campionilor vor fi tot 16 formaţii, ca anul trecut, dar şi în această competiţie s-a schimbat formatul, cu două grupe de câte opt.  CSM Bucureşti, care a cerut "upgrade" de la Liga Europeană la Liga Campionailor, la fel ca Dinamo, a primit wild card, pe baza aceloraşi criterii ca la masculin, alături de alte şase echipe.

În Liga Campionilor feminină va participa şi SCM Râmnicu Vâlcea.

Tragerea la sorţi a grupelor LC va avea loc la 1 iulie, la Viena, atât la masculin, cât şi la feminin.

Federaţia Română de Handbal a decis, în 18 mai, să nu acorde titlurile de campioană în acest sezon în Liga Naţională masculină şi feminină.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-06-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE