2020-07-05 17:42

Federaţia Română de Handbal nu mai retrage numărul 10 de la naţională purtat de Gheorghe Gruia

 |  22:32
Federaţia Română de Handbal nu mai retrage numărul 10 de la naţională purtat de Gheorghe Gruia

Florentin Dincă

Federația Română de Handbal a luat decizia de a nu mai retrage numărul 10 de la echipa naţională, în memoria celui care a fost Gheorghe Gruia, decedat pe 9 decembrie la vârsta de 75 de ani. A doua zi după moartea acestuia, FRH anunțase că retrage definitiv tricoul cu numărul 10 din echipa națională, în luna ianuarie, în cadrul unei ceremonii speciale la meciul dintre selecționata masculină a România și cea a Finlandei, de la Baia Mare.

"Ținând cont că tricoul cu numărul 10 a fost purtat de mai multe personalități ale handbalului românesc, și la sfatul colegilor de generație ai lui Gheorghe Gruia, acest tricou va putea fi folosit în continuare de către jucătorii activi, ca un semn al continuității și tradiției sportului nostru", se arată într-un comunicat al federației.

FRH va organiza un moment special în memoria celui care a fost considerat de IHF cel mai bun handbalist al tuturor timpurilor. Evenimentul comemorativ va avea loc la începutul meciului România - Finlanda, programat duminică, 10 ianuarie, la ora 20,30, dispută care contează pentru turneul de pre-calificare în play-off-ul Campionatului Mondial din 2017.

Jucătorii români vor ieși la încălzire cu tricouri inscripționate cu fotografia și numărul de joc ale lui Gheorghe Gruia. Reprezentanții FRH vor rosti un discurs pentru a aminti contribuția lui Gruia la transformarea handbalului în sport național, iar partida va începe cu un moment de reculegere. Jucătorii vor purta o banderolă neagră, iar fiecare spectator prezent va primi un material despre cariera și performanțele fostului mare sportiv.

Gheorghe Gruia a câștigat două titluri mondiale, în 1964 și 1970, și o medalie de bronz la Campionatul Mondial din 1967. De asemenea, Gheorghe Gruia este medaliat cu bronz la Olimpiada din 1972. În competițiile de club, Gruia a devenit în 1968 campion al Europei cu Steaua, potrivit Agerpres. Alături de clubul militar, căruia i-a dăruit întreaga carieră, a cucerit nu mai puțin de opt titluri de campion.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-01-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE