2019-11-18 09:00

LIGA CAMPIONILOR. CSM Bucureşti şi HCM Baia Mare debutează în acest week-end în grupele principale II

 |  20:50
LIGA CAMPIONILOR. CSM Bucureşti şi HCM Baia Mare debutează în acest week-end în grupele principale II

Florentin Dincă

Bronzul cu iz de aur al fetelor noastre la Campionatul Mondial de handbal din Danemarca ne fac să sperăm cu ochii deschişi că şi cele două echipe româneşti din Liga Campionilor vor avea rezultate similare. CSM Bucureşti şi HCM Baia Mare debutează în acest week-end în grupele principale II din competiţia supremă. Dacă CSM are parte de o deplasare teribilă la Skopje, cu Vardar (sâmbătă, ora 18.30, DigiSport, DocleSport), HCM va piept acasă cu franţuzoaicele de la Fleury (duminică, ora 18.00, DigiSport, DolceSport).

CSM are un mare avantaj de a merge mai departe, campioana României pornind în Grupa principală 2 cu cinci puncte acumulate anterior în grupele preliminare. Bucureştencele sunt la două puncte în spatele liderului Buducnost, la egalitate cu Gyor, cu un punct în faţa lui Vardar şi două înaintea lui Midtjylland. Lanterna roşie este Savehof, fără nici un punct acumulat. De partea cealaltă, HCM Baia Mare pleacă în schimb la drum cu un mare handicap. E ultima în clasamentul Grupei 1, cu zero puncte, acolo unde primele două clasate, Rostov-Don şi Rail Cargo Hungaria au 8, respectiv 7 puncte. În grupă mai se găsesc Larvik, Fleury şi Thuringer Se va juca fiecare cu fiecare, în sistem tur-retur, urmând ca primele patru echipe din cele două grupe să se califice în faza următoare a Ligii Campionilor.

„Această grupă principală este mult mai dificilă decât grupa în care am fost în prima parte a sezonului. Ne întâlnim cu nume mari din handbal. Începem, sâmbătă, cu Vardar în deplasare și pot spune că va fi greu de jucat împotriva unui public ostil. Vom juca într-o sală unde Vardar nu îmi aduc aminte să fi pierdut decât cu Gyor... pentru că acum doi ani a făcut egal cu Buducnost acolo. Deci, Vardar este o echipă care acasă pune mari probleme și e foarte periculoasă. Dar eu sunt optimistă, putem să jucăm un handbal de calitate. Pentru mine cel mai important este meciul următor, cel cu Vardar. Avem o nouă tactică la care lucrăm în continuare. Sper să le suprindem pe adversare mai mult decât ele pe noi. Oricum, valoarea este foarte ridicată și într-o parte și în cealaltă Vreau, cred și sper că vom câștiga meciul cu Vardar”, spune Cristina Vărzaru (CSM Bucureşti).

"Cred că Fleury e o echipă bună din punct de vedere tactic, practică un joc de viteză și cred că acesta este principalul lucru de care trebuie să ne ferim în meciul de acasă. Cred că avem șanse cu atacul nostru, dar trebuie să jucăm bine. Cu siguranță va fi un meci dificil, care se va termina la o diferență mică de goluri", a declarat la DolceSport Lois Abbingh (HCM Baia Mare), completată de coechipiera sa, Melinda Geiger: “Va trebui să luptăm, pentru că, după vacanţă, mereu e sentimentul acela de a juca mai uşor. Dar trebuie să ne concentrăm la fiecare meci”.

Clasament Grupa 1

1          Rostov-Don    8 puncte          102-92

2          Rail Cargo      7 puncte          126-106

3          Larvik            4 puncte          104-104

4          Fleury            2 puncte           78-91

5          Thuringer       1 punct             82-89

6          HCM              0 puncte           97-107

Clasament Grupa 2

1          Buducnost      7 puncte          109-83

2          CSM              5 puncte          100-90

3          Gyor              5 puncte           98-97

4          Vardar           4 puncte          107-94

5          Midtjylland     3 puncte           87-101

6          Savehof         0 puncte          77-113

foto: csmbucuresti.ro


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-01-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE