2020-08-08 04:14

LIGA CAMPIONILOR. HCM Baia Mare – Gyor, duminică, ora 18.30

 |  14:25
LIGA CAMPIONILOR. HCM Baia Mare – Gyor, duminică, ora 18.30

Florentin Dincă

Succesul important de săptămâna trecută din Suedia cu Savehof a readus speranţa în tabăra campioanei HCM Baia Mare. Elevele lui Tone Tiselj au acumulat primele două puncte în clasamentul Grupei Principale 2 din Liga Campionilor, iar calificarea mai departe în competiţie nu mai pare deloc imposibilă. Iar ca imposibilul să devină cât se poate de posibil, ardelencele au de trecut duminică, pe teren propriu, un hop greu, foarte greu, poate cel mai greu.

Cea mai bună echipă a continentului în ultimii ani şi deţinătoarea en-titre a trofeului suprem, Gyor ETO, vine sâmbătă la Baia Mare să răzbune eşecul surprinzător din prima etapă, 25-26 acasă cu Larvik, prima înfrângere după 22 de meciuri. Unguroaicele au cedat cu această ocazie adversarelor şi primul în grupă, astfel că nu îşi mai permit de acum înainte să facă vreo concesie. Băimărencele trebuie să profite la maximum de absenţele răsunătoare din trupa maghiară: Katrine Lunde, Eduarda Amorim, Jelena Grubișic,Adrienn Orban şi Anita Gorbicz, primele patru accidentate, în timp ce ultima este însărcinată.

“Suntem foarte fericite ca am câştigat cu Savehof şi am luat cele 2 puncte puse în joc. Ne-am pregătit foarte bine pentru Gyor, deja meciul cu Savehof l-am uitat”, a declarat Valentina Elisei, completată de Camilla Herrem:“Trebuie să ne gândim ce echipă avem, însă şi ele sunt foarte puternice. Au multe accidentări în lot și acum avem oportunitatea mare de a câștiga. Deci cred că avem o șansă importantă şi vrem să profităm de ea”. Tone Tiselj: “E meciul cel mai uşor” În toată tensiunea premergătoare acestui meci, antrenorul lui HCM, Tone Tiselj, vrea să adoarmă adversarul. Slovenul surprinde şi spune că partida de sâmbătă va fi cea mai facilă pentru echipa sa din această grupă, şi asta datorită faptului că valoarea adversarului este una superioară, iar elevele sale vor da totul, neavând nimic de pierdut. ”Toată lumea îmi spune că la meciul Gyor – Larvik a fost un rezultat rău pentru noi, dar nu mă interesează asta. Dacă depinzi de un singur meci, proiectul nostru nu este bun, trebuie să privim în viitor, este doar un meci în Champions League. Cu Gyor va fi un joc interesant, poate cel mai usor din această grupă, având în vedere cât de bun e adversarul”.

CLASAMENT

1.         Larvik     10p      132-119

2.         Gyor         8p        150-115

3.         Viborg      5p        135-128

4.         *Metz       4p        129-125

5.         *Savehof  3p        145-186

6.         HCM         2p        124-139

* un meci în plus

ETAPELE VIITOARE

15 februarie, ora 16.10       Viborg – HCM Baia Mare

1 martie, ora 18.30       HCM Baia Mare – IK Savehof

8 martie, ora 20.00       Gyor ETO – HCM Baia Mare

15 martie, ora 20.00     HCM Baia Mare – Viborg


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE