2019-12-06 05:42

LIGA CAMPIONILOR. Victorie mare a lui HCM Baia Mare cu MKZ Lublin, SCOR 28-22

 |  18:35
LIGA CAMPIONILOR. Victorie mare a lui HCM Baia Mare cu MKZ Lublin, SCOR 28-22

Florentin Dincă

Campioana României la handbal feminin, HCM Baia Mare, a învins în stil de mare echipă în deplasare pe MKZ Lublin, scor 28-22, și este la doar un pas de calificarea în grupele principale ale Ligii Campionilor. În urma prețioasei victorii din Polonia, gruparea ardeleană, de la care au absentat mai multe titulare, a urcat pe locul doi în Grupa D și poate tranșa calificarea în faza următoare a competiției chiar vineri, de la ora 19.00, contra lui Metz.

Băimărencelor le-ar fi suficientă chiar și o remiză, în funcție de rezultatul din celălalt meci al grupei, însă mai sigur ar fi victoria contra franțuzoaicelor, pentru a se califica printre cele mai bune echipe ale continentului. În clasamentul grupei, Larvik (Norvegia) a strâns 10 puncte din 10 posibile și este deja calificată în faza grupelor principale, HCM Baia Mare este pe locul secund, cu 4 puncte acumulate, în timp ce pozițiile 3 și 4 sunt ocupate de Metz, respectiv MKZ Lublin, cu câte 3 puncte. Primele trei echipe din fiecare grupă merg mai departe, în două grupe principale, din care se va ajunge în sferturi și apoi în Final Four.

LIGA CAMPIONILOR. Victorie mare a lui HCM Baia Mare cu MKZ Lublin, SCOR 28-22
zoom
Marcatoarele din Polonia: Ardean 5 goluri, Nechita 1, Do Nascimento (foto) 4, Marin 1, Gjeorgjievska 3, Davydenko 2, Buceschi 4, Tiron 1, Szucs 1, Lobach 4, Makeeva 2

FILMUL MEMORABILEI VICTORII

REPRIZA I. Campioana României a început dezastruos meciul de la Lubin. 3-0 în minutul șase, și se părea că urmează un nou o partidă de coșmar pentru echipa română. Rusoaica Makeeva nu a fost de acord și a început să marcheze la foc automat. 4-4 în minutul 12. Din păcate, a urmat o ratare a lui HCM pe contraatac, iar gazdele au făcut repede 5-4 și apoi la câteva secunde 6-4. Makeeva ne-a scos din nou cu un 7 metri, transformat de Luciana Marin (6-5). După mai multe ratări de fiecare parte, Eliza Buceschi restabilește egalitatea, 6-6, iar HCM intră rapid în avantaj, pentru prima dată, în minutul 19, 6-7. Malek a făcut 7-7 din lovitură de la 7 metri. O nouă paradă pentru portărița Paula Ungureanu, a opta de la începutul meciului, dar Gabi Szucs ratează poziționalul în inferioritate numerică. Primul time-out al partidei, cerut de Costică Buceschi, în minutul 24. Din nou punctează Malek, 8-7 pentru gazde, tot de la 7 metri. HCM-ul a stat de trei minute în inferioritate, dar chiar și așa bara se opune golului egalizator. Pe contraatac, polonezele duc scorul la 9-7 în minutul 26. Valentina Ardean Elisei ne readuce în joc cu un gol spectaculos dintre trei adversare, iar româncele egalează apoi rapid, deteminând-o pe antrenoarea gazdelor să ceară time-out (minutul 28). Buceschi nu nimerește poarta cu o aeriană din lateral stânga, lucru reușit din păcate de adversare, 10-9. Ale noastre revin în ultimele 30 de secunde și închid tabela la pauză, scor 10-10.

REPRIZA A II-A. HCM pornește ca din pușcă, ratare și gol în primul minut, 10-11 Buceschi. Nascimento duce scorul la 10-12 cu o torpilă de la 10 metri, iar după numai un minut tabela arată 11-14 (min. 34) pentru ale noastre. Gazdele sunt groggy, iar Gjorgjievska duce scorul la 11-15 pe contraatac (minutul 37). Paula Ungureanu are și a 11-a intervenție salvatoare, iar Buceschi ne desprinde și mai mult pe tabela, 11-16. Time-out-ul cerut de antrenoarea lor le trezește pe campioanele Poloniei, iar acestea reduc diferența, 13-17. Buceschi și Nascimento ne liniștesc din nou, 13-19 (min 43). Lubin nu cedează, dar nici româncele nu se lasă mai prejos, scor 17-24 în minutul 50. HCM a dominat clar repriza secundă, fiind fără îndoială vioara întâi la toate capitolele. În minutul 51, gruparea ardeleană a rămas în dublă inferioritate, pentru a doua dată în acest meci, dar Paula Ungureanu parează incredibil un nou șut al polonezelor. Costică Buceschi a cerut time-out și a pregătit cu elevele sale finalul de meci (minutul 52). Rusoaica Davydenko mărește diferența la 17-25, și se merge apoi pe aceeași linie, 20-28, minutul 58. S-a terminat 22-28. Victorie mare a HCM-ului în Polonia, care le urcă pe campioanele României pe locul doi în grupă, poziție care le duce în momentul de față în grupele principale le Ligii Campionilor.

Sursa foto: hcmbaiamare.ro


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-11-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE