2020-07-08 17:24

Management de “top” la CSM București - 6 antrenori demiși și 16 jucătoare nou legitimate, în 35 de luni

 |  16:21
Management de “top” la CSM București - 6 antrenori demiși și 16 jucătoare nou legitimate, în 35 de luni

Rezultatele slabe din ultima perioadă de timp ale echipei de handbal feminin CSM București au readus în prim plan huzurul, dar în același timp și degringolada care domnește de câțiva ani la acest club finanțat din banii Primăriei Capitalei.

Practic, CSM București a devenit o Mecca pentru jucătorii și jucătoarele de handbal, dar și pentru antrenorii din străinătate, ca urmare a remunerațiilor enorme, pe care doar câteva cluburi din Europa își permit să le asigure. Întâmplător sau nu, de când cel care a stins lumina la Oltchim Rm Vâlcea, - fostul subofițer dat afară din Poliție, Nicolae Luca - a ajuns manager al echipei de handbal feminin, a devenit o modă ca antrenorii de handbal de la CSM București să fie schimbați după modelul cauciucurilor, de iarnă și de vară, și același lucru se întâmplă și cu jucătoarele și jucătorii de handbal. 

 

Antrenori schimbați precum anvelopele, de iarnă și de vară

 

Echipa feminină a handbal CSM București a avut, din 2016 și până acum, adică în vreo 35 de luni, șase antrenori principali - Kim Rasmunssen, Jakob Vestergaard, Aurelian Roșca, Per Johansson, Helle Thomsen și Magnus Karl Johansson. Unul dintre ei, Per Johansson, a avut chiar două mandate, de 2-3 luni, iar acum se caută din nou un antrenor, adică al șaptelea. În acest interval de timp, antrenorii principali au fost ajutați de doar doi antrenori secunzi. Potrivit datelor oficiale furnizate de către CSM București, din 2016 și până la venirea, în iunie 2018, a lui Magnus Karl Johansson, pentru cei cinci antrenori principali și cei doi secunzi, clubul finanțat din banii bucureștenilor a plătit sălarii în valoare totală de circa 375.000 de euro, ceea ce a însemnat aproximativ 12.500 de euro pe lună. Dar, la această sumă de 375.000 de euro s-au mai adăugat salariile antrenorilor dați afară înante de finalul contractului, care, de regulă, este încheiat pe doi ani. 

 

Turnul Babel din vestiarul CSM București

 

Nu trebuie omis faptul că echipa de handbal feminin a CSM București a devenit un adevărat "Turn Babel", cu 10 jucătoare din străinătate, de 6 naționalităti diferite. Din echipa care a câștigat, în 2016, Cupa Campionilor, la Budapesta, mai sunt în lotul actual doar patru jucătoare - Jelena Grubisic, Oana Manea, Iulia Curea și Bianca Bazaliu. De atunci și până acum, în fiecare an, a fost un dute-vino la echipa feminină de handbal. Din vara lui 2016 și până în vara lui 2018, la CSM București au venit, pe bani mulți, nu mai puțin de 16 jucătoare, dintre care doar trei romance - Maria Fisker și Simone Böhme Kristensen – Danemarca, Camille Ayglon și Gnonsiane Niombla - Franța,  Amanda Kurtović și Marit Malm Frafjord - Norvegia, Nathalie Hagman - Suedia, Dragana Cvijici și Andrea Lekici (ambele din Serbia), Elizabeth Omoregie (Bulgaria), Barbară Lazovici (Slovenia), Majda Mehmedović și Jovanka Radicevici (Muntenegru), plus Cristina Neagu, Paula Ungureanu și Aneta Udriștoiu. Între timp, cinci din cele 16 jucătoare au părăsit deja clubul bucureștean. Trebuie precizat că, numai în 2017, CSM București a plătit pentru transferul jucătoarelor străine, către Federația Română de Handbal, suma de 34.000 de euro, iar anul acesta tot cam aceeași sumă, adică în total circa 70.000 de euro. Întâmplător sau nu, toate aceste cheltuieli cu antrenorii străini și jucătoarele din afara României s-au făcut de când fostul subofițer de poliție Andrei Luca a ajuns „dirijorul” echipei de handbal feminin de la CSM București.

 

Tupeu de polițist

 

Cu aroganță și cu un tupeu ieșit din comun, imediat după jocul de duminică de la Bietigheim, câștigat de vicecampioana Germaniei cu 30-28, Nicolae Luca a declarat nonșalant la un post TV că “Nu se poate ca o astfel de echipă să ajungă în situația de joc pasiv. Nu pot să răspund legat de tactica pe care au avut-o antrenorii, de ce nu au folosit anumite jucătoare, sunt strict deciziile lor. Ei au puterea deplină la echipă și sunt răspunzători". Incredibil! El n-are nicio vină, ci doar antrenorii. Dar, Luca uită că chiar el a fost cel care a pus umărul direct la aducerea și schimbarea a șase antrenori. Practic, în medie, fiecare antrenor a stat pe banca fetelor de la CSM București cam șase luni, dar salariile au fost achitate până la finalul înțelegerilor, care, unele dintre ele au fost încheiate pentru doi ani. Practic, handbalul feminin de la clubul finanțat din banii bucureștenilor a trecut pe persoană fizică, adică la fostul „tablagiu” Andrei Luca. Puțină lume știe cum a aterizat Andrei Luca în lumea handbalului românesc, prin căsătoria cu Steluța Lazăr, după ce a fusese dat afară din Poliție pe ușa din dos. Cu ani în urmă, Andrei Luca era subofițer de poliție în Râmnicu Vâlcea și patrula prin oraș împreună cu un câine polițist. Într-una din zilele când patrula, a intrat într-un bar din oraș, legând câinele de un gard. Câinele a scăpat de unde a fost legat și, fiind dresat, s-a dus glonț la ușa comandantului Poliției. Atunci, comandantul l-a întrebat pe Luca și pe cel care era cu el, unde este câinele. Cei doi subofițeri au început să dea din colț în colț, și, la ceva timp, au fost scoși din Poliție. După ce a fost dat afară, ca urmare a intervenției soției sale la directorul Oltchim de atunci, Andrei Luca a ajuns un băgător de seamă la echipa de handbal locală, cărându-i geanta președintelui de atunci al clubului - Ioan Gavrilescu. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE