2020-07-07 16:56

Ministrul Ionuț Stroe, întâlnire cu schepsis, la MTS. Cu Alexandru Dedu și George Cosac

 |  10:52
Ministrul Ionuț Stroe, întâlnire cu schepsis, la MTS. Cu Alexandru Dedu și George Cosac

Scandalul dintre Federația Română de Handbal - mai exact dintre președintele Alexandru Dedu -, și Clubul Sportiv Dinamo București, adică echipa de handbal masculin și galeria dinamovistă, este departe de a se fi încheiat.

Însă, miercuri, s-a petrecut un eveniment care va amplifica și mai mult scandalul, dar mai ales va irita la culme galeria dinamovistă. La sediul Ministerului Tineretului și Sportului, ministrul Ionuț Stroe s-a întâlnit cu Alexandru Dedu și președintele Dinamo București, George Cosac, pentru a aplana conflictul dintre echipa din Ștefan cel Mare și federație. Trebuie precizat că scandalul s-a declanșat ca urmare a faptului că Federația Română de Handbal a stabilit că nicio echipă din prima ligă masculină nu poate să aibă în lot mai mult de 3 jucători din afara Uniunii Europene. Această măsură a lovit din plin chiar campioana României la handbal masculin, Dinamo București - care a avut o prestație excelentă în Liga Campionilor, în acest sezon -, care are acum în lot 8 jucători extracomunitari. După măsura federației conduse de Dedu, Dinamo București va trebui să renunțe la 5 dintre ei, ceea ce a declanșat scandalul. Însă, întâlnirea de imiercuri de la MTS mai mult a inflamat situația, întrucât niciun oficial al echipei de handbal nu a fost anunțat de această întâlnire, nici chiar cel care finanțează echipa, Daniel Georgescu. Practic, oficialii echipei de handbal au aflat de întânire la câteva ore după ce ea a avut loc. Practic, întâlnirea de la MTS a fost o încercare a celor doi prieteni, Dedu și Cosac, de a-i cere ministrului Ionuț Stroe să găsească o soluție de aplanare a conflictului, adică să aibă o ieșire publică care să-l scoată basma curată pe Alexandru Dedu, cel care decis schimbarea regulilor cu jucătorii extracomunitari. Însă, ceea ce se știe mai puțin este faptul că președintele CS Dinamo, George Cosac, refuză să conteste în scris măsurile impuse de Dedu, pe motiv că „noi suntem prieteni si săptămânal luăm masa împreună”. De fapt, Ionuţ Stroe, propus pentru funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului, a declarat, miercuri, în cadrul audierilor în faţa Comisiilor reunite pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor şi Senat, că îşi doreşte să detensioneze conflictul dintre gruparea de handbal CS Dinamo şi Federaţia Română de Handbal privind limitarea numărului de jucători extracomunitari, începând cu sezonul următor.

„Azi (miercuri – n.r.) voi avea o consultare cu comandantul clubului Dinamo, George Cosac, şi cu preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu. Ei vor fi la mine la birou pentru a detensiona situaţia creată de decizia oarecum abruptă a Federaţiei Române de Handbal. Când vorbim de asemenea decizii, trebuie să ţinem cont de un principiul predictibilităţii. Adică şi mie mi s-a părut oarecum... cu toate că discuţiile de la Federaţia Română de Handbal datează de doi ani... deci încearcă de atunci să ia asemenea măsuri şi nu îi acuz de rele intenţii. Dar trebuie să ţinem cont de un principiul predictibilităţii când facem proiecţii pe termen lung", a afirmat Stroe.

„E evident că toate federaţiile ar trebui să ia măsuri pentru a-i proteja pe sportivii români dar, din păcate, sportul la nivel de înaltă performanţă în România se face cumpărând jucători din afară. Satisfacţia e pe termen scurt şi nu are nicio legătură cu interesul nostru de a forma sportivi de performanţă. Handbalul e un exemplu de sport unde la nivel de club stăm foarte bine, avem CSM şi Dinamo, dar la nivel de naţională am ajuns să jucăm meciuri de calificare la Olimpiadă cu Kazahstan", a adăugat Ionuţ Stroe, care va fi candidatul PNL la Primăria Craiova.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE