2020-05-29 00:33

Ministrul Ionuţ Stroe şi sindicatul handbaliştilor dezaprobă intenţia FR de Handbal de a relua campionatele pe 31 mai

 |  15:45
Ministrul Ionuţ Stroe şi sindicatul handbaliştilor dezaprobă intenţia FR de Handbal de a relua campionatele pe 31 mai

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat că intenţia Federaţiei Române de Handbal de a relua pe 31 mai campionatele întrerupte din cauza pandemiei de coronavirus este una "hazardată"

"Eu nu sunt expert epidemiolog, dar cu siguranţă ştiu că în acest moment orice fel de decizie care este legată de reluarea pregătirii sau competiţiilor trebuie să fie în directă legătură cu ceea ce spun aceşti oameni. Mi se pare cel puţin hazardată o decizie de felul acesta, pentru că nu cunoşti evoluţia pandemiei până la data de 31 mai, cum la fel nu ai cadrul legal în care să-ţi desfăşori pregătirea şi activitatea. Eu mai degrabă aş aştepta decizia autorităţilor statului şi aş lua o decizie în sensul stabilirii unor date ulterior comunicărilor publice şi legilor, ordonanţelor care vor descrie cadrul în care poţi să-ţi reiei activitatea", a declarat Stroe, într-o conferinţă de presă transmisă pe Facebook.

Consiliul de Administraţie al FR Handbal a decis, miercuri, într-o videoconferinţă, că sezonul 2019-2020 din Liga Naţională, masculină şi feminină, se va termina ”pe teren”, primele meciuri fiind programate în 31 mai, la masculin, restanţele dintre SCM Timişoara – HC Buzău (etapa a XXIII-a) şi Potaissa Turda – Dinamo Bucureşti (etapa a X-a).

Sindicatul Handbaliştilor din România, dezacord total public faţă de hotărârea Federaţiei

”Decizia FRH este luată fără a se consulta în prealabil cu SHR, reprezentantul legitim al sportivilor, cu privire la această hotărâre ce pune in pericol integritatea jucătorilor. Având în vedere lipsa totală a dialogului, vă aducem la cunoştinţă că majoritatea sportivilor şi-a exprimat dezacordul faţă de hotărârea CA al FRH. Suntem convinşi că Ministerul Tineretului şi Sportului va sancţiona această hotărâre hazardată şi iresponsabilă a CA al FRH. Dacă vor continua cu acelaşi mod de abordare lipsit de transparenţă şi dialog, cu toate părţile implicate în fenomenul handbalistic din România, inclusiv cu sportivii reprezentaţi legal de către SHR, probabil că în teren vor fi doar cei care au luat această decizie! Astăzi, solicităm federaţiilor sportive, ligilor şi cluburilor să se angajeze şi să se implice activ împreună cu asociaţiile de sportivi şi jucători în găsirea răspunsului sportului la actuala criză. Abordarea acestei situaţii trebuie să asigure respectarea drepturilor fundamentale ale sportivilor şi un proces adecvat de luare a deciziilor. Este pur şi simplu inacceptabil ca deciziile care afectează mediul de viaţă al sportivilor să fie luate fără consultare şi acord”, precizează SHR.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE