2020-01-27 06:40

Naţionala masculină de handbal întâlneşte Finlanda, în preliminariile CM 2017

 |  19:27
Naţionala masculină de handbal întâlneşte Finlanda, în preliminariile CM 2017

Florentin Dincă

Naţionala masculină îşi continuă miercuri drumul (preliminariile) spre Campionatul Mondial din 2017 ambiţionaţi de bronzul senzaţional obţinut de fete la CM din Danemarca. Tricolorii au în palmares în grupă un eşec cu Austria (24-27), şi o victorie cu Italia (35-22), iar acum vom avea faţă în faţă piaza rea Finlanda. Nordicii ne-au blocat acum doi ani drumul la EURO 2016, competiţie care va avea loc în această lună, într-un play-off din care am ieşit urât de tot: 32-30 în tur, 29-32 în retur.

Turul va avea loc miercuri seară, în timp ce manşa secundă cu nordicii se va disputa pe 10 ianuarie, în Sala “Lascăr Pană” din Baia Mare. Pe 14 ianuarie, prima noastră reprezentativă va evolua, tot la Baia Mare, cu Austria, pentru ca apoi trei zile mai târziu, să închidem grupa în deplasare contra Italiei. Izbânda alor noştri este obligatorie astăzi, şi asta deoarece doar prima clasată din grupă merge în play-off, acolo unde se va bate pentru unul din cele nouă locuri repartizate Bătrânului Continent la Mondialul care va avea loc anul viitor în Franţa. “Cocoşii” au deja locul asigurat, din postura de gazde, în timp ce podiumul de la EURO obţine şi el automat biletele la CM. „Suntem pregătiți și foarte determinați. Suntem conștienți că meciul din Finlanda este cel mai important meci al grupei, pentru că un punct pierdut în Finlanda distruge orice șansă de a ne califica. Știm că acasă jucăm bine și suntem o echipă care valorificăm terenul propriu, dar în Finlanda trebuie să fim foarte pragmatici, să gândim bine meciul, atât tactic, cât și psihologic, ca să putem să câștigăm. După ce vom câștiga, sper din toată inima, acest meci, disputele de acasă cu Finlanda şi Austria vor avea altă conotație”, a spus selecţionerul Aihan Omer.

Periculoşi acasă

Partida decisivă cu Finlanda trebuie tratată cu foarte mare seriozitate, mai ales că nordicii joacă cu multă agresivitate pe teren propriu, având în spate şi sprijinul publicului. Chiar dacă a cedat în deplasare cu Italia şi acasă cu Austria, şi sunt lanterna roşie a grupei fără punct câştigat, Finlanda rămâne o echipă care ne poate produce un alt nedorit coşmar. „Eu zic că suntem pregătiți. Suntem încrezători în forțele noastre proprii și suntem obligaţi să venim cu un rezultat bun înapoi în Baia Mare. Finlanda este un adversar care acasă joacă foarte bine. Au curaj în fața propriilor spectatori și ne este un pic teamă de acest lucru, dar dacă noi vom fi motivați și vom ști de ce mergem în Finlanda, cred că vom avea șanse mari să câștigăm”, a spus Valentin Ghionea. La rândul său, pivotul Alexandru Csepreghi îi ia un pic la preţ de matineu pe adversari: „Ne-am pregătit bine, chiar și pe data de 31 decembrie și pe 1 ianuarie. Finlanda nu este o echipă foarte puternică, dar nici una de neglijat. A bătut România acum doi ani, au pierdut în Italia și acasă cu Austria, însă eu zic că nu trebuie să ne luăm după rezultate”.

Clasament: 1. Austria 4 puncte 59-53, 2. România 2 puncte 59-49, 3.Italia 2 puncte 49-54, 4. Finlanda 0 puncte 48-59


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-01-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE