2019-11-13 15:19

Naţionala masculină de tineret a României joacă la marţi la miezul nopţii cu Tunisia, în sferturi la Campionatul Mondial de handbal din Brazilia

 |  22:01
Naţionala masculină de tineret a României joacă la marţi la miezul nopţii cu Tunisia, în sferturi la Campionatul Mondial de handbal din Brazilia

Florentin Dincă

La capitolul handbal masculin, naţionalele României nu au mai scos capul serios în lume de prea mulţi ani, spre deosebire de fete, care mai mereu în ultimele două decenii au fost în topurile mondiale şi europene. Acum, naţionala de handbal tineret a României pare să schimbe foaia şi să calce apăsat pe urmele reprezentivei tricolore mici care acum 10 ani a încheiat pe locul 6 turneul final mondial. Tricolorii vor juca la miezul nopţii împotriva Tunsiei, în optimile de finală ale Campionatului Mondial de handbal tineret din Brazilia. Puştii români au terminat Grupa B pe locul secund, cu două victorii, două remize şi un eşec.

Tunisienii par la prima vedere un adversar facil. Africanii au cedat net în grupa preliminară în faţa Suediei (27-35) şi a Belarusului (23-31), însă a învins Rusia (31-28), Olanda şi Paraguay. Naţionala României a înregistrat următoarele rezultate în grupa preliminară: 26-26 cu Portugalia, 21-21 cu Serbia, 32-31 cu Qatar, 39-29 cu Angola şi 23-28 cu Spania. În urma acestor rezultate, elevii antrenaţi de Ovidiu Mihăilă şi Daniel Apostol s-au clasat pe locul doi, în urma naţionalei iberice, cu şase puncte, la egalitate cu Qatar. Cealalată echipă din Grupa B calificată în faza următoare a competiţiei sud-americane este Portugalia (5 puncte).

Programul optimilor

Spania – Rusia

Coreea de Sud – Egipt

Brazilia – Danemarca

Suedia – Portugalia

Qatar – Belarus

Germania – Argentina

Franţa – Norvegia

ROMÂNIA - Tunisia

Toate cele opt meciuri din optimi sunt programate în noaptea de marţi spre miercuri în România, urmând ca sferturile de finală să se joace o zi mai târziu. Penultimele acte acte vor avea loc vineri, iar finala mare şi cea mică se vor disputa duminică.

Posibil duel cu Franţa

În cazul foarte probabil în care vor trece de Tunisia, tricolorii români se vor duela în sferturi cu învingătoarea din meciul Franţa – Norvegia. “Cocoşii”, triumfători în Grupa A, pornesc ca mari favoriţi. Un posibil duel cu naţionala din Hexagon ar fi unul în care nu pornim ca victime sigure, mai ales că i-am învins pe francezi într-un meci de pregătire disputat în luna martie a acestui an, scor 21-20.

Naţionala masculină de tineret a României joacă la marţi la miezul nopţii cu Tunisia, în sferturi la Campionatul Mondial de handbal din Brazilia
zoom
Oportunitate pentru Negru

Printre remarcaţii fazei preliminare la Campionatul Mondial din Brazilia se numără portarul Ionuţ Stancu (CSM Bucureşti), cu un procentaj de 37% al baloanelor apărate, şi Nicuşor Negru, extremă stângă tot la CSM Bucureşti. Acesta din urmă se află pe locul secund în clasamentul gogheterilor comeptiţiei, cu 41 de goluri, cu doar patru reuşite mai puţin decât rusul Shkurinsky. Nicuşor Negru se află în această poziţie privilegiată după turul de forţă pe care l-a făcut în meciul cu Angola, din grupe, când a reuşit să puncteze de nu mai puţin de 18 ori.

Foto: expresdebanat.ro


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-07-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE