2020-07-04 13:11

Naţionala masculină, pe mâna lui Xavi Pascual. Lovitură pregătită de conducerea federaţiei după demisia lui Aihan Omer

 |  19:01
Naţionala masculină, pe mâna lui Xavi Pascual. Lovitură pregătită de conducerea federaţiei după demisia lui Aihan Omer

Naţionala masculină de handbal a României nu va rămâne prea mult timp fără antrenor după demisia aşteptată a lui Aihan Omer. Totată lumea se aşteaptă la un selecţioner străin, mai ales că Tomas Ryde şi Kim Rasmussen au fost modele de succes, însă numele vehiculat este unul de top class.

Conform digisport.ro, conducerea Federaţiei Române de Handbal este foarte aproape de a bate palma cu Xavi Pascual (48 de ani), câştigător de două ori al Ligii Campionilor cu Barcelona. Antrenorul se cunoaşte bine cu Alexandru Dedu, preşedintele FRH evoluând în perioada 1996-1999 la echipa catalană. Cele două părţi s-ar fi înţeles verbal, mai rămâne ca în perioada următoare, dacă nu se întâmplă nimic neprevăzut, totul să fie şi parafat prin acte oficiale. Pascual va continua să antreneze în paralel şi gruparea iberică, după modelul Rasmussen, care pregătea atât CSM cât şi naţionala Poloniei.

Tehnicianul iberic va avea o misiune extrem de dificilă, de a scoate din mocirlă handbalul masculin la nivel de naţională şi de a-l readuce cât de cât unde a fost odată. Înţelegerea va fi semnată pentru următorii patru ani, iar obiectivul clar şi fără dubliu este calificarea la jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. Pascual, care va veni în România şi cu cei doi secunzi ai săi, va avea şi misiunea de a reforma din temelii handbalul la nivel de juniori şi tineret.

Cine este Xavi Pascual?

În mod cu totul surprinzător, anul acesta, Xavi Pascual şi Barcelona au dat chix în Liga Campionilor. Gruparea catalană, deţinătoarea en-titre a trofeului, nu s-a calificat în Final Four-ul competiţiei. Pascual, catalan pur-sânge, şi-a făcut junioratul în poarta Barcelona. După ce şi-a încheiat cariera, el a fost în primă fază antrenor cu portarii la Barca, apoi pentru trei ani şi jumătate secundul Manolo Cadenas, pentru ca din 2009 să devină antrenor principal al formaţiei roş-albastre, cu care câştigat numeroase titluri, cupe, supercupe pe plan intern, dar şi Liga Campionilor (2011, 2015).

A fost în România anul trecut

Academia de Handbal Minaur Baia Mare şi HCM Baia Mare l-au invitat în luna iulie anul trecut în România pe Xavi Pascual. Acesta a susţine cursuri cu antrenorii de la grupele de copii şi juniori ale Academiei Minaur si HCM Baia Mare, dar a şi coordonat câteva antrenamente ale tinerilor handbalişti români. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE