2020-07-03 18:54

OBIECTIV NOU LA MONDIAL. Victoria de senzaţie împotriva campioanei mondiale Brazilia le dă energii şi ambiţii nebănuite lui Neagu&Co.

 |  19:24
OBIECTIV NOU LA MONDIAL. Victoria de senzaţie împotriva campioanei mondiale Brazilia le dă energii şi ambiţii nebănuite lui Neagu&Co.

Florentin Dincă

Izbânda neaşteptată, dar total meritată în faţa campioanei mondiale Brazilia, scor 25-22, le-au încărcat cu mare încredere şi ambiţie pe fetele noastre, care visezează să joace ultimul act la Campionatul Mondial din Danemarca. Primul hop de trecut pentru îndeplinirea obiectivului va fi mâine seară, ora 21.45, în sferturile de finală, contra naţionalei ţării gazde, cea care a depăşit net în optimi Suedia, scor 26-19.

Înaintea începerii competiţiei supreme de pe continent, naţionala tricoloră avea un obiectiv clar de îndeplinit, calificarea între primele şapte locuri, poziţii care ne asigurau prezenţa în turneele preolimpice din luna martie 2016. Bine, câştigătoarea mondialului are asigurate biletele pentru Olimpiada de la Rio, dar nimeni din oficialii şi antrenorii naţionalei noastre nu visau chiar atât de frumos. Însă între ele, fetele îşi fixaseră propriul lor target, o medalie la CM. Începutul a fost concludent, victorii lejere cu Puerto Rico şi cu Kazahstan, însă apoi sistemul naţionalei s-a scurt-circuitat timp de trei meciuri. Eşecuri pe linie, şi destul de clare, cu Spania, Norvegia şi Rusia. Rănite în orgoliu, Ada Nechita şi compania au dat însă dovadă la meciul cu Brazilia că nu sunt terminate, aşa cum le catalogase mai toată lumea în ultimele zile, şi au dat o lecţie de handbal şi de îndârjire cum rar ne-a dat să vedem în ultimii ani la sportivii români. Victoria contra reprezentativei cariocas le-au făcut pe fetele lui Tomas Ryde să îşi propună şi mai mult decât obiectivul lor iniţial, adică finala competiţiei.

Atenţie însă, prima noastră reprezentativă nu a obţinut deocamdată calificarea la turneele preolimpice din primăvară. Pentru asta, România este obligată să câştige în această săptămână cel puţin un meci, fie cu Danemarca mâine seară, în sferturile de finală, fie unul de clasament final, pentru locurile 5-8.

“Am demonstrat că putem bate pe oricine. Am avut o ședință tehnică emoționantă înainte de meciul cu Brazilia, am discutat foarte mult între noi, ne-am încurajat. Iar asta s-a văzut pe teren. Vreau să jucăm finală, nu trebuie să ne oprim în sferturi”, a declarat Gabriela Perianu

 

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-12-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE