2020-02-25 23:52

HANDBAL. Qatar – România 30-18, într-un amical disputat la Barcelona

 |  10:34
HANDBAL. Qatar – România 30-18, într-un amical disputat la Barcelona

Florentin Dincă

Naţionala masculină de handbal a României a pierdut fără drept de apel amicalul contra reprezentativei din Qatar, nimeni alta decât vicecampioana mondială, scor 18-30 (9-17), în stagiul de pregătire de la Barcelona.

Eşecul categoric are şi circumstanţe atenuante, din lotul tricolor lipsind şase jucători de bază, angrenaţi cu echipele de club în meciuri oficiale: Mihai Popescu, Ramba, Criciotoiu, Csepreghi, Racoţea şi Sadoveac.

Multinaţionala din Qatar, formată aproape în totalitate din jucători naturalizaţi, şi condusă de spaniolul Valero Rivera, va lua startul în luna ianuarie la Campionatul Mondial din Franţa, unde face parte din Grupa D, alături de Danemarca, Suedia, Egipt, Brunei şi Argentina. La ultimul turneu final, disputat de teren propriu, Qatarul a câştigat medalia de argint, cedând finala împotriva Franţei, scor 22-25.

România susţine timp de patru zile un stagiu de pregătire la Barcelona, unde selecţionerul Xavi Pascual, cel care pregăteşte în paralel şi echipa catalană, a convocat şi naţionala de tineret, pentru antrenamente comune. Şi echipa de tineret are programat un meci amical cu echipa Sant Joan Despi. Stagiul de pregătire se va încheia vineri, iar după câteva zile libere, jucătorii tricolori se vor reuni din nou, în vederea unui alt amical de top, la Frankfurt, cu Germania, în 3 ianuarie. De acolo, naţionala României spre Elveţia, la Yellow Cup, unde va juca, între 6-8 ianuarie, cu Brazilia, Elveţia şi Slovacia, conform dolcesport.ro. La meciul cu Germania şi la cele de Yellow Cup, România va alinia lotul complet convocat.

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-12-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE