2020-07-11 02:47

România joacă în Muntenegru meciurile de la turneul preolimpic

 |  17:12
România joacă în Muntenegru meciurile de la turneul preolimpic

Federaţia Internaţională de Handbal anunță că turneul preolimpic de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la care este prezentă și naționala feminină a României, va avea loc în Muntenegru.

România, Norvegia, Coreea de Nord şi Muntenegru vor participa la acest turneu, care va avea loc între 20 şi 22 martie 2020. Tricolorele vor juca, în ordine, cu Coreea de Nord, Norvegia şi Muntenegru. Primele două clasate la fiecare din cele trei turnee se vor califica la Jocurile Olimpice din 2020.

Celelalte două turnee vor avea loc astfel:

Turneu 1 (în Spania): Spania, Suedia, Argentina, Senegal

Turneu 2 (în Ungaria): Rusia, Serbia, China, Ungaria

Turneul preolimpic numărul 1 va fi găzduit de Spania şi va reuni la start, pe lângă echipa Spaniei, Suedia, Senegalul şi Argentina. Turneul preolimpic numărul doi se va desfăşura în Ungaria, iar alături de echipa gazdă vor participa Rusia, Serbia şi China.

Sunt deja calificate la JO 2020 şase formaţii, Japonia (echipa gazdă), Franţa (campioana europeană), Brazilia (campioana Panamericană), Olanda (campioana mondială), Coreea de Sud (Asia) şi Angola (Africa).

România s-a clasat pe locul 12 la Campionatul Mondial, în condiţiile în care obiectivul era clasarea în primele opt. Tricolorele ajung însă la turneele preolimpice datorită locului 4 obţinut la Campionatul European din 2018.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE