2020-01-22 09:54

Să transformăm visul în realitate. CSM Bucureşti se bate în acest week-end pentru trofeul Ligii Campionilor

 |  19:01
Să transformăm visul în realitate. CSM Bucureşti se bate în acest week-end pentru trofeul Ligii Campionilor

Florentin Dincă

Campioana României la handbal feminin pentru a doua oară la rând, CSM Bucureşti şi-a îndeplinit obiectivul în cupele europene, şi anume calificarea în Final Four-ul Ligii Campionilor, turneu organizat din nou de Budapesta. Însă suntem convinşi că fetele pregătite de Kim Rasmussen visează să dea marea lovitură în acest week-end şi să câştige trofeul suprem.

Nu le va fi deloc uşor, dimpotrivă, le va fi foarte greu, şi asta chiar din primul meci, sâmbătă, cu Vardar Skopje, cel mai facil adversar pe care îl puteau întâlni în primul meci. Asta dacă mai poate fi vorba de adversari accesibili în această fază a competiţiei. Dacă va trece de gruparea macedoneană, CSM va da piept, cu titlul pe masă, cu una dintre Buducnost, campioana en-titre, echipa Cristinei Neagu, şi Gyor ETO, ultimele două fiind şi cele mai bine cotate şi totodată valoroase echipe rămase în cursă. Arena pe care se vor juca cele patru partide din Final Four are o capacitate de 12.500 de locuri şi poartă numele fostului mare pugilist maghiar, triplul campion olimpic Papp Laszlo. În altă ordine de idei, CSM București şi Vardar Skopje s-au mai aflat faţă în faţă în acest sezon al Ligii, în grupa a 2-a principală. Campioana noastră a cedat ambele meciuri. Primul, acasă, clar, scor 25-30, iar returul, dramatic, scor 21-22.

CSM Bucureşti este cel mai “tânăr” club care participă la această ediţie a Final Four. Cu doar nouă ani vechime, gruparea din Capitală se ia la trântă cu adevăraţi coloşi ai handbalului feminin mondial. Vardar are 55 de ani şi este pentru a treia oară consecutiv în Final Four, Gyor are deja nouă finale jucate, în timp ce Buducnost este de cinci ani nelipsită din acest act al competiţiei.

Vărzaru mai vrea un trofeu. Al patrulea

Cea mai experiementată jucătoare din lotul CSM-ului, Cristina Vărzaru, ajunsă la aproape 37 de ani, mai are un singur dor, să câştige al patrulea trofeu al Ligii. Interul mai are trei în palmares, toate obţinute cu Viborg. "Mă simt foarte bine, mă simt norocoasă şi mă simt fericită că am ajuns până în punctul ăsta, dar asta nu înseamnă în niciun caz că vrem să ne oprim aici. Vrem să jucăm cât putem de bine şi obiectivul e să jucam finala. În niciun caz nu mergem la Final Four pierzătoare din start, mergem să ne jucăm şansa; suntem încrezatoare şi suntem convinse că o să iasă bine pentru că jucăm fără presiune", a spus Vărzaru, citată de DigiSport.

Atenţie la trio-ul letal Lekic-Penezic-Lazovic

Vardar Skopje chiar dispune în acest an de o echipă de super-clasă. Titulară în poarta echipei antrenate de ibericul Davis Camarra este franţuzoaica Amandine Leynaoud, în timp ce rezervă este veterana rusoaică Inna Suslina. Pe stânga o regăsim pe Siraba Dembele, care se remarcă mai mult în defensivă decât în ofensivă. În dreapta este Jovana Radicevic, o jucătoare explozivă pe contraatac, care dă totul pentru echipa sa. Apoi intervine trio-ul care ne-am dori să nu facă totuşi diferenţa. Inter dreapta este slovena Barbara Lazovic, o foarte bună marcatoare de la distanţă, dar şi o bună apărătoare. Interul stânga este postul croatei Andrea Penezic, un inter clasic, care marchează la foc automat din toatre poziţiile. În centru este o altă Andrea, Lekic de data aceasta, o sârboaică de 29 de ani care dispune de o tehnică şi pase incredibile, dar capabilă să marcheze când vrea şi de unde vrea. La rândul ei, Gyor se bazează pe jucătoare gen Grimsbo, Orban, Tomori, Kovacsis, Sulland, loke şi nu în ultimul rând starul Anita Gorbicz. Nu în ultimul rând, Buducnost vrea să-şi apere trofeul cu Neagu, Zderic, Mehmedovic, Knezevic, Bulatovic, Petrovic şi Cvjic.

Programul Final Four (Budapesta)

Sâmbătă - 7 mai

Gyor-Buducnost, ora 16.15, DigiSport şi DolceSport

CSM București-Vardar Skopje, ora 18.45, DigiSport şi DolceSport

Duminică - 8 mai

FINALA MICĂ, ora 16.15, DigiSport şi DolceSport

FINALA MARE, ora 18.45, DigiSport şi DolceSport


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE