2020-07-02 10:14

TRANSFER de Liga Campionilor la Dinamo

 |  16:22
TRANSFER de Liga Campionilor la Dinamo

Campioana României la handbal masculin, CS Dinamo, a anunţat, vineri, primul transfer pentru sezonul competiţional 2020-2021. Internaţionalul Valentin Ghionea a semnat un contract pe doi ani cu campioana României, pentru el fiind practic o revenire în Ştefan cel Mare după o pauză de 13 ani. Transferul se înscrie şi în noua reglementare a Federaţiei Române de Handbal, care obligă echipele să-şi crească numărul jucătorilor români din lot.

"Am mai jucat la Dinamo două sezoane (n.r. - în perioada 2005-2007) şi mi-a plăcut acolo. Acum cred că va fi la fel de bine, pentru că aici se doreşte performanţă. În ultimii ani, Dinamo a muncit foarte mult pentru a ajunge la acest nivel, a însemnat un progres important şi pentru handbalul românensc. Mi se pare că lucrurile s-au făcut într-un mod sănătos, au reuşit într-o oarecare măsură, dar eu cred că se poate şi mai mult, să ajungă chiar în primele opt în Europa, orice este posibil acolo, în fazele superioare”, a declarat Valentin Ghionea.

Valention Ghionea (36 ani), jucător de mâna stângă, a evoluat în ultimii doi ani la Sporting Lisabona, adversară cu care dinamoviştii s-au întânit în play-off-ul Champions League, în 2019 şi 2020.

"Este un jucător extrem de valoros, pe care l-am mai dorit în ultimii ani. Acum am reuşit să obţinem semnătura lui şi suntem convinşi că experienţa lui ne va ajuta foarte mult în atingerea obiectivelor”, a declarat Ovidiu Semen, team-managerul echipei.

Cel mai performant jucător român în Liga Campionilor

Vali Ghionea este handbalistul român cu cele mai multe meciuri şi cele mai multe goluri în istoria Champions League. El a jucat 13 sezoane la acest nivel, pentru Dinamo, Pick Szeged, HCM Constanţa, Wisla Plock şi Sporting Lisabona. În total, Ghionea a marcat 444 goluri numai în Champions League. De asemenea, extrema dreaptă este între cei mai buni cinci marcatori all-time pentru naţionala României.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE