2020-07-16 20:35

Tricolorele, EŞEC fără drept de apel cu Olanda, în primul meci din Grupa Principală! Reacţia Cristinei Neagu

 |  21:04
Tricolorele, EŞEC fără drept de apel cu Olanda, în primul meci din Grupa Principală! Reacţia Cristinei Neagu

Naţionala României a fost învinsă fără drept de apel de Olanda, scor 29-24 (11-10), duminică seara, la Nancy, în primul său meci din Grupa Principală II a Campionatului European de handbal feminin din Franţa. Faţă de Victoria entuziasmantă cu Norvegia, tricolorele au dezamăgit, mai ales în apărare, unde nu au reuşit deloc să stăvilească iureşul batav, unde Abbingh şi Bont au făcut ce au vrut. Nici poarta nu a fost la înalţime, ba dimpotrivă, cele două portăriţe ale noastre au dezamăgit crunt. La fel ca şi Neagu, care nu şi-a cadrat bine ţinta. Singura care a mişcat şi s-a ridicat la nivelul întlnirii a fost Eliza Buceschi, autoare a opt goluri.

România se poate califica în continuare în semifinale cu victorii in ultimele doua jocuri ale grupei principale, cele contra Spaniei si Ungariei. Ibericele sunt deja out de la turneul final, dupa ce a pierdut cu Germania, in timp ce vecinele maghiare au sanse minime si pentru meciul pentru locul 5-6, dupa esecul cu Norvegia.

”Nu ştiu exact ce s-a întâmplat. E clar că nici atacul, nici apărarea nu au mers, când nu ai apărare, nu merge nici poarta. Foarte puţine lucruri au mers astăzi. Ne-am pregătit, dar şi sistemul ăsta competiţional nu ne-a ajutat. Am jucat pe 5 decembrie, azi e 9, am ieşit din sistem, deşi nu caut scuze. Trebuie să analizăm, azi nu ne-a ieşit nimic. Tot ce putem să face e să mai fim triste în seara aceasta şi de mâine să ne gândim la următorul meci. Şansele la semifinale sunt foarte mari, nu vreau să dezamărm. Trebuie să vedem ce s-a întâmplat azi şi să mergem în continuare cu cele pozitive. De mâine ne gândim la Spania, apoi urmează Ungaria. Am avut trei zile libere, apoi jucăm două la rând. Nu avem ce face, ţinem capul sus şi luptăm pentru calificarea în semifinale. Dacă reuşeam cumva să fim mai agresive în apărare, cred că altfel arăta rezultatul. Când nu ai apărare, presiunea se mută pe atac. Până acum am câştigat meciurile pe apărare, cea mai mare problemă a fost la noi şi repet: ţinem capul sus. Nu trebuie să dezarmăm”, a declarat Cristina Neagu, pentru TVR.

Marcatoarele tricolore au fost Buceschi 8 goluri, Neagu 4, Chiper 4, Pintea 3, Ardean-Elisei 2, Geiger 1, Laslo 1, Dragut 1, iar pentru Olanda s-au remarcat Bont 6 şi Abbingh 6 reuşite.

Tot duminică s-a mai disputat un meci în grupă, între Ungaria – Germania 26-25 (12-10).

În primele partide din Grupa II principală, Spania – Germania 23-29 (9-17) şi Ungaria – Norvegia 25-38 (12-19).

Clasamentul: 1. Olanda 6, 2. România 4, 3. Germania 4, 4. Norvegia 2, 5. Ungaria 2, 6. Spania 0 puncte.

Tricolorele vor juca următoarele două meciuri în 11 decembrie, cu Spania (ora 19.00) şi în 12 decembrie, cu Ungaria (19.00).

Obiectivul echipei României la CE2018 este clasarea pe unul din locurile 1-6.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-12-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE