2020-06-06 10:16

Va fi al naibii de greu, dar nu imposibil! CSM Bucureşti – Rostov Don, în prima manşă din sferturile Ligii Campionilor

 |  17:36
Va fi al naibii de greu, dar nu imposibil! CSM Bucureşti – Rostov Don, în prima manşă din sferturile Ligii Campionilor

Handbalul românesc freamătă în această săptămână. CSM Bucureşti şi HCM Baia Mare bat la porţile Final Four-ului din Liga Campionilor. Campioana en-titre a României şi liderul actual din handbalul feminin, CSM Bucureşti, are parte în această seară, de la ora 19.00 (DigiSport, DolceSport), în Sala Polivalentă din Capitală, de un test extrem de greu de trecut cu puternica echipă din Rusia, Rostov Don, în prima manşă a sferturilor de finală din Liga Campionilor.

”Suntem în fața unui moment extrem de important, atât pentru clubul nostru, cât și pentru sportul bucureștean. Întâlnim o echipă care nu a pierdut în Liga Campionilor, o echipă cu multă încredere, care știu exact ceea ce joacă și cum știe să pună presiune. Vom fi însă pregătiți, este timpul ca această echipă a noastră să meargă mai departe ca o echipă mare. Au fost unele probleme, nu ne-am putut antrena în formula completă, dar acesta este doar primul meci al acestui sfert de finală. Linia se va trage după meciul retur, iar noi vom fi pregătiți să dăm totul timp de 120 de minute. Cheia acestui meci va fi defensiva și evoluția portarilor, iar noi am pregătit foarte bine aceste aspecte. Important este să nu vindem mingi ușor în ofensivă, să le dăm posibilitatea să înscrie goluri ușoare pe contraatac. Trebuie să jucăm așa cum am făcut-o la Buducnost”, a declarat antrenorul CSM-ului, Kim Rasmussen.

Portăriţa grupării din Capitală, Mayssa Pessoa, este convinsă că, în ciuda valorii inconstabile a adversarelor, “tigroaicele” vor arăta cea mai bună formă în dubla Rostov Don: ”Este momentul clubului nostru, trebuie să arătăm cea mai bună față în Liga Campionilor. Întâlnim o echipă tare, cu jucătoare valoroase, precum Ilina sau Managarova, dar și noi avem destule jucătoare importante. Avem șanse, dar trebuie să credem în noi. Putem câștiga acasă și putem merge apoi să emitem pretenții și la Rostov”.

Revenire importantă

În lotul CSM-ului pentru partida din această seară îşi va face apariţia, după luni bune, şi interul dreapta, Line Jorgensen. Din decembrie nu a mai evoluat aceasta, când a fost operată imediat după Campionatul Mondial din luna decembrie. Din cauza faptului că nu a mai jucat de foarte mult timp, Jorgensen va fi introdusă puţin câte puţin în meciul de diseară de la Polivalentă. Pe lângă Jorgensen, care nu este pusă 100% cu pregătirea fizică, antrenorul Kim Rasmussen are bătăi de cap cu alte trei jucătoare importante. Brădeanu, Bazaliu şi Rodriguez acuză şi ele probleme medicale, însă staff-ul medical a garantat că ele vor fi în teren.

Imbatabile

Rostov este singura echipă neînvinsă în acest sezon al Ligii Campionilor. Rusoaicele nu au dat piept însă cu puteri gen Gyor, Buducnost sau Vardar Skopje. Rostov a evoluat în două partide cu HCM Baia Mare, în prima fază a competiţiei, ambele câştigate: 22-20 în România şi 27-26 pe teren propriu. În Grupa Principală 1, Rostov a dat de pământ cu toate adeversarele, având un palmares de 9 victorii şi un egal în zece meciuri. A câştigat grupa la şapte puncte în faţa locului 2, ocupat de Larvik. Ekaterina Illina e cea mai bună marcatoare în Ligă pentru Rostov Don, cu 80 de goluri, în timp ce poarta e apărată de supercampiona olimpica Kathine Lunde. Din echipă mai fac parte Managarova, Sedoykina, Bobrovnikova, Davydenko, Petrova, Sen, Slivinskaya şi Borschenko.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-03-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE