2020-01-27 04:21

Victorie, în sfârşit! Naţionala de handbal a învins Muntenegru şi păstrează şanse la calificarea în sferturi la Jocurile Olimpice

 |  19:50
Victorie, în sfârşit! Naţionala de handbal a învins Muntenegru şi păstrează şanse la calificarea în sferturi la Jocurile Olimpice

Există o vorbă. Mai bine mai târziu decât niciodată. Se aplică perfect naţionalei de handbal a României la Olimpiada de la Rio. Penibilă în rezultate şi evoluţii în primele două meciuri, cu Angola şi Brazilia, tricolorele s-au trezit ieri din pumni şi au reuşit să învingă reprezentativa Muntenegrului, scor 25-21. Însă greul de acum începe.

Pentru a se califica mai departe, fetele lui Tomas Ryde au nevoie să se claseze între primele patru echipe din grupă. Pentru asta ele au însă au nevoie, teoretic, de încă o victorie şi un egal. Şi asta deoarece Spania a învins surprinzător Brazilia, scor 29-24, astfel că ibericele au făcut şi ele patru puncte, iar acest lucru ne dezavantajează în lupta pentru calificarea mai departe în sferturile de finală. Cert este că, pentru a ieși din grupă, ne trebuiesc trei puncte, coroborat şi cu jocul rezultatelor. Deci mai sigur două victorii. România mai are de jucat mâine cu Spania, şi pe 14 august cu Norvegia. Două meciuri care se anunţă de foc, mai ales al doilea, însă izbânda cu Muntenegru, unde fetele noastre nu au arătat un joc cine ştie ce, dar a contat enorm atitudinea, ar putea fi semnalul unei reveniri de senzaţie a României spre culmile acestei competiţii, la fel cum s-a întâmplat şi în iarna trecută, la Campionatul Mondial, unde am prins medalia de bronz. Meciul cu Muntenegru a fost unul echilibrat, ba chiar adversarele au condus disputa. Asta până în minutul 25, când România a preluat iniţiativa şi s-a distanţat la două goluri pe tabelă, 11-9, scorul înregistrat la pauză. După pauză, România a ştiut să gestioneze avantajul de 2-3 goluri, având în Paula Ungureanu un adevărat înger păzitor al buturilor, cu un procentaj de 43% de mingi salvate.

S-a trezit şi Cristina Neagu

Revenirea de formă a naţionalei noastre a coincisşi cu evoluţia liderului Cristinei Neagu, declarată cea mai bună jucătoarea a anului 2015. Handbalista legitimată la echipa muntenegreană Buducnost Podgorica a fost principala marcatoare a echipei, cu 10 goluri. Pentru România au mai marcat Melinda Geiger (2), Eliza Buceschi (2), Valentina Ardea-Elisei (3), Oana Manea (4), Laura Chiper (4), în timp ce Katarina Bulatovic a fost cea mai bună marcatoare pentru Muntenegru, cu nouă reuşite.

Clasament Grupa A

1.      Brazilia          4 puncte

2.      Spania           4 puncte

3.      Angola          4 puncte

4.      Norvegia       2 puncte

5.      România        2 puncte

6.      Muntenegru   0p

FLORETĂ/Mălina a ieşit din primul tur

Scrimera Mălina Călugăreanu a ratat ieri calificarea în turul doi al probei de floretă individual de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Călugăreanu a fost învinsă în manşa inaugurală, scor 12-15, de brazilianca Ana Beatriz Bulcao. Mălina Călugăreanu a condus cu 3-2, 8-4 şi 12-9, însă a cedat inexplicabil ultimele şase tuşe în faţa reprezentantei gazdelor. Călugăreanu era singura reprezentantă a României în proba feminină de floretă indivdual.

HALTERE / Eşec şi pentru Dumitru Captari

Halterofilul român Dumitru Captari a ratat la categoria 77 kg ieri la Jocurile Olimpice,  reușind o singură încercare la 145 kg la stilul smuls, în cadrul Grupei valorice B. Captari a ratat următoarele două tentative la 150 kg și nu a mai avut nicio încercare la stilul aruncat.

Probele de canotaj, amânate din cauza vântului

Din cauza vântului foarte puternic şi a valurilor mari de ieri de la Rio, s-au amânat pentru astăzi cel mai probabil întrecerile de la canotaj. Federația Internațională de Canotaj (FISA) a anunțat că din cauza vântului a fost afectat sistemul de marcare a cursei. România urma să ia startul cu trei echipaje : Barca 8+1 feminin – recalificări; Laura Oprea, Mădălina Bereş – două rame, semifinale, și Ionela Lehaci, Geanina Beleagă – două vâsle categorie uşoară - semifinale.

Aur pentru SUA la gimnastică

Reprezentativa Statelor Unite a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în concursul feminin de gimnastică artistică pe echipe din cadrul Jocurilor Olimpice. Americancele îşi păstrează astfel titlul cucerit în urmă cu patru ani, la Londra. Gimnastele de peste Ocean, în frunte cu marea vedetă Simone Biles, au acumulat 184,897 puncte, reușind să devanseze cu aproximativ opt puncte echipele Rusiei și Chinei. Americancele au obținut aurul olimpic pe echipe pentru a treia oară, după edițiile din 1996 și 2012.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-08-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE