2020-02-26 00:40

Xavi Pascual a început treaba. Naţionala masculină de handbal a României, înaintea campaniei de calificare la EURO 2018

 |  20:05
Xavi Pascual a început treaba. Naţionala masculină de handbal a României, înaintea campaniei de calificare la EURO 2018

Naţionala masculină de handbal a României a intrat pe mâna celebrului Xavi Pascual, supranumit “Guardiola din handbal”, antrenor care pregăteşte în paralel şi pe Barcelona. Tehnicianul are ca obiectiv calificarea la EURO 2018, asta deşi tricolorii pleacă la drum cu şansa a patra, ultima, dintr-o grupă cu Polonia, Belarus și Serbia. Doar primele două se califică.

Antrenorul iberic a impus încă de la început o disciplină de fier în cadrul lotului, însă jucătorii și membrii staff-ului s-au arătat încântați de noile metode de pregătire. România începe campania de calificare la Euro 2018 cu două meciuri de foc. Mâine, în deplasare Belarus, echipa interului Serghej Rutenka, fost la Real Madrid și Barcelona, iar patru zile mai târziu, la Cluj-Napoca, cu Poloniei, medaliată cu bronz la ultimul Mondial și semifinalistă la Jocurile Olimpice de la Rio. 

"România poate juca ca Barcelona în câțiva ani!"

Cel mai valoros handbalist român în 2015, Valentin Ghionea spune că handbalul masculin se află într-un moment zero. Jucător în Liga Campionilor la formația poloneză Wisla Plock, extrema dreapta a naționalei este optimist că disciplina și metodele tactice ale spaniolului Xavier Pascual vor da roade în anii următori. "Am lucrat mult tactic pentru că trebuie să punem la punct multe lipsuri pe care le avem la acest capitol. A fost însă un antrenament bun, ne-am simțit confortabil și sper să dea roade la meciuri. Pe Pasqui l-aș caracteriza ca un perfecționist. Este destul de strict, trebuie să respectăm exact ce spune dânsul. Ne-a explicat că doar concentrați 100% la fiecare antrenament putem progresa. Dacă antrenorul va sta mai mult la națională și va încerca să implementeze stilul său, poate și România va avea același stil de joc ca Barcelona, dar asta necesită timp", a afirmat cel mai bine cotat handbalist român al ultimilor ani.

Eliodor Voica: "Meciul cu Polonia, un test pentru viitor!"

Secundul Eliodor Voica este optimist că mixtul între jucătorii cu experiență din străinătate și tinerii promovați din campionatul intern va da rezultate în următorul ciclu olimpic. "Belarus și Polonia sunt două adversare foarte puternice, dar nimic nu este pierdut de la bun început și trebuie să credem în șansa noastră. Jucătorii sunt pregătiți mental pentru aceste dueluri și le abordăm cu optimism. Ne aflăm într-o schimbare de generație, una normală. Nu suntem favoriți în această grupă, însă experiența unor astfel de meciuri cu echipe de top ne va ajuta să ne vedem exact nivelul și ce mai avem de lucrat pe viitor pentu a ajunge la Jocurile Olimpice din 2020!", a declarat Eliodor Voica.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-10-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE