2020-08-04 15:14

Ai grijă ce-ți dorești…Exercițiul care te ajută să vezi exact ce vrei pentru 2020

 |  15:00
Ai grijă ce-ți dorești…Exercițiul care te ajută să vezi exact ce vrei pentru 2020

A devenit o obișnuință pentru mulți dintre noi stabilirea datei de 1 ianuarie ca punct de plecare pentru modificarea și schimbarea pe anumite paliere a aspectelor de care nu suntem mulțumiți.

Este foarte important ca ceea ce ne propunem să facem sau să schimbăm la noi să aibă un substrat interior, motivația să nu fie una externă, ci una intrinsecă. Dacă nu  găsim și nu conștientizăm motivația, aceasta nu va fi suficient de puternică. Lucru care va duce la abandonarea ideilor, uneori chiar înainte de a începe să le punem în practică. Ce se întâmplă?

De ce nu reușim să ducem la bun sfârșit ideile și dorințele

“Uneori dorința și nevoia de schimbare vin ca urmare a interacțiunii noastre cu mediul exterior, cu socioculturalul, cu canalele de social-media. Aceasta semnifică faptul că ne vom raporta la dorințele noastre de a fi în rând cu ceilalți, nefiind o dorință proprie, ci doar o modalitate de a ne alinia la societate. Ideile și planurile nu reflectă o concepție bazată pe o convingere proprie, lucru care nu este de ajuns pentru a le pune în practică. Din acest motiv vom amâna începerea demersului”, explică psihologul Ana Fermeșanu.

Ieși din zona de confort

Începerea unui nou stil de viață presupune punerea în practică a ideilor, faza de acțiune. Pentru a atinge rezultatele dorite este nevoie de mobilizare, atât pe plan psihologic, cât și pe plan fizic. Ieșirea din zona de confort înseamnă renunțarea și înlocuirea unor acțiuni de care nu suntem mulțumiți. Există teamă de eșec? Există. “Teamă de eșec că nu ne putem atinge rezultatele dorite, asumarea noilor nevoi și obiective, asumarea faptului că există și o varianta mai bună a noastră, ne face să amânăm momentul de a începe. Acest lucru se datorează faptului că schimbarea necesită efort, multă muncă, travaliu psihologic.

Este nevoie să punem în aplicare noul plan, pas cu pas, să reușim crearea unui nou stil de viață, unor noi obiceiuri. În încercarea de a ne adapta la propria existență și de a reuși să ducem la capăt planurile pe care ni le-am propus avem nevoie să facem un exercițiu”, mai adaugă Ana Fermeșanu. Care, pentru o cât mai eficientă organizare a noastră cu rezoluțiile de Anul Nou, ne dezvăluie exercițiul pe care trebuie să îl facem:  

“Luați o foaie și un creion sau notați pe mobil o lista cu dorințele pentru noul an, ce am vrea să schimbăm sau să îmbunătățim. Pentru fiecare palier scriem ce ne dorim în noul an, ce am vrea să schimbăm, toate trecute la timpul trecut și toate în această ordine. Este important să scriem lucruri concrete, nu utopii.

 

1.  Sănătatea, starea de sănătate fizică

 

2.  Relațiile cu famila, relațiile de prietenie

 

3.  Prosperitatea, prosperitatea financiară

 

4.  Recunoaștere, faimă și reputație

 

5.  Hobby-uri și lucruri noi de făcut

 

6.  Vacanțe, relaxare, excursii

 

7.  Dezvoltare personală, modalități de dezvoltare în această latură

 

8.  Evoluție personală și carieră

 

9.  Valori și evoluție spirituală

Lista motivațiilor este pe mai multe paliere, deciziile persoanelor sunt influențate de structura ei. Unele persoane sunt motivate de sarcini grele, greu de atins, greu de pus în practică, percepând acest lucru ca pe o provocare. Altele sunt motivate doar dacă aleg sarcini ușoare, care sunt facil de realizat”.

Dacă ce ne-am propus nu rezonează cu structura și personalitatea noastră, sunt șanse să abandonăm înainte de a pune în practică. Dar, cu puțină atenție și determinare ne putem stabili targeturile pentru un Nou An fericit!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz