2020-07-14 10:23

"Am vrut să mă bucur cu iubitul meu”. În plină pandemie: Cum se RELAXEAZĂ sud-coreenii

 |  01:44
"Am vrut să mă bucur cu iubitul meu”. În plină pandemie: Cum se RELAXEAZĂ sud-coreenii

Vor să se bucure alături de cei dragi, de ceva diferit, dar în plină pandemie e cam dificil. Iată însă că au găsit o metodă de a se relaxa, ceva old time, dar încă incitant…Mai ales în aceste vremuri.

În plină pandemie, cinematograful în aer liber a devenit principalul mijloc de relaxare adoptat de sud-coreeni nerăbdători să vadă ceva nou fără a-şi asuma riscuri, după cum notează AFP. În timp ce numărul de intrări la cinematografele tradiţionale sud-coreene a scăzut în ultimele săptămâni, un cinematograf drive-in în apropiere de Seul a înregistrat un mare succes.

Cinefilii pot urmări acolo un film, instalaţi confortabil în maşinile lor, parcate în faţa unui ecran uriaş în aer liber. "Am observat o creştere de la 10 la 20% a vânzărilor, iar locurile pentru week-end sunt epuizate", a declarat proprietarul unui asemenea cinematograf, Park Dong-ju. "Am avut cu adevărat mai multe apeluri şi solicitări de informaţii pe Internet de la izbucnirea epidemiei de coronavirus", a mai spus el. "Deschis tot anul" se poate citi pe site-ul său, în momentul în care majoritatea cinematografelor din întreaga lume au fost nevoite să-şi închidă temporar porţile, în timp ce în Coreea de Sud s-au înregistrat aproape 8.900 de cazuri de COVID-19.

O alternativă

Choi Jin-young, o angajată de 22 de ani care lucrează într-un spital, a afirmat că a aşteptat două ore înainte să poată cumpăra bilete. "Am vrut să mă bucur cu iubitul meu, de viaţa culturală, însă din moment ce sălile de cinematograf reprezintă un risc, am venit aici", a explicat ea. O alternativă, din moment ce zeci de evenimente – mai ales adulatele de către sud-coreeni concerte K-pop au fost anulate.  Premierul Chung Sye-kyun a cerut ca bisericile, sălile de sport şi locurile de divertisment să fie închise timp de 15 zile. El a cerut populaţiei să opteze pentru telemuncă şi să evite să iasă din locuinţe.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz