2020-02-25 21:25

Amiralul Nelson şi evoluţionismul

 |  18:49

Cezar Pârlog

Am citit pe undeva că, mai demult prin istorie, era pe vremea taxelor pe ferestre şi a fumăritului de la noi, în Anglia, fiind mare nevoie de fonduri pe la „budget” sau cum i-o mai fi spus pe atunci, cineva, un filantrop desigur, a avut ideea de a se pune o taxă şi pe cîini. Că erau destui pe Insulă şi oricum Nelson trebuia să-şi repare flota, tocmai trecuse Războiul celei de-a treia Coaliţii şi se anunţa Bătălia de la Trafalgar.

Dar cum dreptatea nu-i şi pentru căţei, ca peste tot în lumea asta, („E lung Pămîntul / Ba e lat!...”), birul ăsta nu se plătea şi pentru cîinii oamenilor cu chestiile alea lungi, mari şi grele. Adică acei cetăţeni respectabili, care pe atunci fireşte că aveau ca pasiune şi ocupaţie nobiliară - ca la noi, cu oarecare întîrziere, Ceauşescu, Năstase şi Ţiri să trăiască!, cei cinci sute de ani de decalaj sînt vizibili şi p-aici - vînătoarea. Tocmai de-asta, în normele de aplicare a legii, anexate, semnate şi cu sigiliu în ceară, a fost prevăzut, gri pe bej, Gutenberg ăla nu suporta albul, îl deranja la vedere, că dulăii de vînătoare erau scutiţi de taxă. Iar pentru a fi recunoscuţi, cînd venea agentu’ după fonciere, i se „prezentau” cu coada tăiată. Boborul sărac şi cu dările impuse pentru trebuinţele Statului neplătite, dar cu isteţime nativă la purtător, a stat puţin în poziţia Gînditorului de la Hamangia, apoi, cu sau fără strigăte de Evrika!, asta încă nu-i clar, nu putem şti, gramofonul a ajuns ceva mai tîrziu prin zonă, a pus mîna pe topor - butuci încă se mai găseau, onorabilii de la Schweighofer încă nu se apucaseră de treabă, sau poate se ocupau doar de cultivarea panseluţelor - şi a mai scăpat de o taxă. Ei bine, şi cum natura, de la Darwin încoace, nu prea stă pe loc, iar adaptarea este în firea lucrurilor şi conform cu toate legile naturii, au început să se nască specimene canine fără coadă. Ş.a.m.d. sau Şi aşa mai departe. Pînă cînd toţi cîinii din rasele alea insulare au apărut pe lumea asta fără cuvenita anexă, ştirbiţi fiind de posibilitatea de a-i arăta stăpînului propriu cît de mult îl iubesc, înainte sau după ce îşi primeau tainul.

Aşa că e clar, demonstrat şi ştiut încă din istorie că orice evaziune, dacă nu e stopată tăind coada la pisică se transmite din plin şi generaţiilor următoare.

Ok, aşa a devenit limpede pentru orice creştin că-n Teoria evoluţionistă a lui Darwin îşi are  şi Nelson rolul lui, bine determinat. Mă întreb dacă nu cumva şi Emma Hamilton, frumoasa soţie a ambasadorului britanic la Neapole, o prezenţă stabilă în clădirea Amiralităţii şi în viaţa amiralului, nu ar fi trebuit luată în calcul, măcar în vreun subsol de pagină al acelei lucrări monumentale, doar e ştiut că dragostea-i ceva frumos şi profund uman.

Ce ţi-e şi cu cîinii ăştia!...


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-09-08Parerea ta...

CREIONUL CHIMIC
10 Sep 2016

Nelson-nebunul care-aruncă cu satârul…spre cozi de câini ce nu-s din tagma boierimii lui! Zice-se, la ani distanță despre alți vânători avizi de sânge împrăștiat din trupuri de-animale hăituite, apoi hăcuite… MULT, din belșug! Boala-i veche și-i arată pe oameni (unii) cât pot fi de nebuni, pentru că-omenirea ce numai din vânat se hrănea, a trecut! Nu și meteahna! Să nu uităm totuși, că unii și-au pierdut chiar și din ”podoabele” naturale (două la număr) , care dau curs zămislirii a aceluiași gen de-”animale” cu două picioare, nicicum din tagma ”boierimii” cum pretinzi! ”Ocupație nobilă” la ei? S-avem pardon! No, s-doar parveniți ordinari, din tunuri date spre români. Iaca-șa s-au ”boierit” ei, nu altcum.
CREIONUL CHMIC
10 Sep 2016

De ce le spun ăstora animale pe două picioare? Fiindcă, dacă-n legea junglei, cel mai mic, anemic sau bolnav…moare, spre a fi dat spre mâncare altora, perpetuându-se în specii, numai elemente viguroase….iar oamenii, în special cei de la putere, chiar dacă au ce mânca, aplică și ei la alt nivel legea junglei ”mușcând” din cei mai mici în statut ca ei; cei slabi sunt asupriți de cei mai tari, cei bolnavi, bătrâni sau cu vreun handicap, abia mai găsindu-și un sprijin printre ceilalți!
CREIONUL CHIMIC
10 Sep 2016

Așa a fost dintotdeauna! Așa se-ajunge la mutilări de animale mici, de companie…numai bir pe vârful cozii să nu mai fie! Ce gelos ar fi trebuit să fie alt nebun, care-i încă băgat în seamă în cercurile științifice înalte și menționat în cărți, văzând noi generații de câini care, din spirit de supraviețuire, nici măcar zisa despre ei să nu mai fie-adevărată, cum c-ar avea covrigi…în coadă! Dacă câinii au covrigi în coadă, cei care pun tot felul de biruri, ce-or avea în a lor coadă, sau noadă?!
CREIONUL CHIMIC
10 Sep 2016

Nu-nțeleg faza tăierii cozii la pisică pentru ”a stopa” evaziunea fiscală! Dacă ”câinele moare de drum lung”, trăind bine-merci și cu o coadă ciuntită, pisicii, dacă-i aplici satârul pe coadă, numai poate sări de colo, colo…fiindcă coada o ține-n echilibru! Ce ți-e și cu ”subtilitățile-astea” anexate, parcă scoase din burtă! Nu de alta, dar s-or găsi destui tâmpiți care să se-apuce a-omorî pisici sau a le tăia din coadă, fiindcă un ”Nelson” cu lauri pe cap, așa a profețit…din pix! P.S. Pentru revenire la normalitate, recomandăm călduros…o Emma Hamilton!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine