2020-07-11 18:39

Așa ceva e pentru copii? Brățări ELECTRONICE și microcipare

 |  00:11
Așa ceva e pentru copii? Brățări ELECTRONICE și microcipare

A apărut cel mai recent exemplu de utilizare masivă de către China a noilor tehnologii în încercarea de a ţine sub control coronavirusul. Este o măsură văzută de asociațiile pentru drepturile omului drept una restrictivă, ce sporește controlul asupra populației.

Elevii de gimnaziu din Beijing au revenit la cursuri cu ceva nou: brăţări electronice la mâini. Create pentru a emite o avertizare în caz de febră, în contextul în care China se teme de un nou val de contaminare cu COVID-19. Dispozitivul este cel mai recent exemplu de utilizare masivă de către China a noilor tehnologii în încercarea de a ţine sub control noul coronavirus, care a contaminat aproape 83.000 de persoane, din care 4.633 de cazuri au fost mortale. În cazul unei temperaturi ridicate – peste 37,2 grade – brăţara trimite o alertă către cadrele didactice, iar ele sunt încurajate să anunţe imediat poliţia, potrivit Beijing Daily.

În stadii de testare

Brăţările inteligente – aflate în stadii de testare în cinci districte ale capitalei chineze, înregistrează în timp real temperatura elevilor. Părinţii copiilor şi unităţile şcolare pot monitoriza apoi datele prin intermediul unei aplicaţii pentru telefonul mobil. China a închis toate şcolile în luna ianuarie, cursurile desfăşurându-se ulterior online. Autoritățile se tem de o recrudescenţă a infectărilor –  luni au fost raportate 17 cazuri noi, dintre care 10 de origine locală, în special în Wuhan. Iar Wuhan-ul a fost plasat mai mult de două luni în carantină, virusul fiind descoperit acolo la finele anului trecut. În Beijing, doar liceenii din clasele terminale primiseră până acum permisiunea să revină în şcoli ca să se pregătească pentru examenul de bacalaureat.

Și aici

În Israel se plănuiește microciparea tuturor copiilor care se vor întoarce la școală după pandemia de Covid-19. Premierul Benjamin Netanyahu a vorbit despre această soluție, afirmând că este unicul mod prin care sănătatea poate fi ocrotită.

În timp ce se adresa presei într-o conferință de presă, Netanyahu a sugerat șefilor din Ministerul israelian al Sănătății să folosească tehnologia cipării pentru a ajuta țara să se adapteze mai repede la noua rutină postcoronavirus. Guvernul de uniune națională pregătește  ridicarea restricțiilor și „noua normalitate”. „Aceasta este o tehnologie care nu a fost folosită înainte și este permisă în conformitate cu legislația pe care o vom adopta”, a clarificat premierul. „Am vorbit cu cei mai buni IT-iști din Israel, în scopul de a găsi măsuri pentru a depista coronavirusul… m-am gândit și la niște senzori. De exemplu, fiecare persoană, fiecare copil - îl vreau implantat pe copii, în primul rând! – ar avea un senzor care ar suna o alarmă atunci când te apropii prea mult. O alarmă precum cele de pe mașini”, a insistat Netanyahu. Un microcip, pentru a servi drept „sistem de alarmă” a coronavirusului?!?

Toți copiii microcipați nu vor trece testul

Einat Meron, un expert în securitate cibernetică, a vorbit pentru Ynet despre planurile Guvernului Netanyahu: „Va fi greu să o faci la mai mult de un milion de elevi care se întorc în școli. Este fictiv și periculos. Teoretic, mă gândesc că pot aplica ideea asta, dar, deși astfel de microcipuri pentru distanță există la mașini, la om e ceva diferit. Gândiți-vă puțin, oameni buni! Un sunet care îmi spune că m-am apropiat de cineva nu este suficient ca să mă oprească. Și, atunci, cine spune că asta va schimba ceva? Eu m-aş fi apropiat oricum de persoana respectivă. Deci, problema reală este executarea ordinului de oprire, iar aici totul se schimbă”.

Einat Meron e categoric: „Toți copiii microcipați nu vor trece testul, fiindcă ei stau împreună, se joacă, interacționează”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz