2020-06-05 01:05

Ca-n filme: Un moldovean e BLOCAT de cinci zile într-un aeroport din Moscova. Cum se descurcă acolo

 |  00:14
Ca-n filme: Un moldovean e BLOCAT de cinci zile într-un aeroport din Moscova. Cum se descurcă acolo

Vă mai aduceţi aminte de povestea lui Viktor Navorski (Tom Hanks) venit din Europa de Est să viziteze New York-ul, din filmul “The Terminal?”

Viktor aterizează la aeroportul John F. Kennedy având un paşaport care nu mai este valabil şi, ca atare, nu are voie să intre în Statele Unite, fiind într-un fel obligat să trăiască în terminalul aeroportului până ce războiul de acasă se va fi terminat. În ceea ce priveşte blockbusterul lui Steven Spielberg, „The Terminal”, experienţa de a fi blocat într-un aeroport timp de un an, duce la prietenie, la distracţie şi chiar la romantism. În cazul de față viața bate filmul, iar realitatea uneori nu e roz…

Prizonier în aerogară

Un moldovean stă blocat de cinci zile într-un aeroport din Moscova. Alexandru Stroevici spune că i-a fost interzis accesul, din cauză că nu este cetățean al Federaţiei Ruse, deşi are viză de reşedinţă acolo. Spaţiul aerian al Moldovei este închis, iar bărbatul s-a pomenit prizonier în aerogară. Moldoveanul spune că nu a putut amâna această plecare peste hotare din cauza problemelor de sănătate ale fiului. Bărbatul locuieşte de patru ani în Rusia, este căsătorit cu o rusoaică şi au împreună un copil de opt ani. Deşi spune că are toate actele în regulă, bărbatul s-a pomenit în aeroport că nu este lăsat să meargă acasă.

”Anul trecut în 2019 am primit permis de ședere. Copilul are probleme cu sănătatea și noi am plecat pe 25 ianuarie în Italia la un medic să vedem care este situația, că aici în Rusia nu poate să ne ajute cu problema dată”, a spus moldoveanul blocat în aeroportul din Rusia, Alexandru Stroevici. Doar soţia şi copilul, care sunt cetăţeni ai Federaţiei Ruse au fost lăsaţi să plece. Aşa că, de cinci zile, Alexandru Stroevici e blocat pe aeroport fără bani şi fără haine de schimb. Abia miercuri soţia a reuşit să-i transmită o geantă cu câteva lucruri de primă necessitate, potrivit publika md.

Este scrisă negru pe alb legea

”Era foarte frig, eram fără haine, înghețam noaptea. E strașnic. Trei zile am dormit pe scaune de plastic. Mâncarea foarte scumpă. Mă alimentam odată pe zi”, a spus moldoveanul blocat în aeroportul din Rusia, Alexandru Stroevici. 

Bărbatul spune că a anunțat toate organele competente, inclusiv ambasada Republicii Moldova din Federația Rusă. ”Chiar acum consulul m-a telefonat și mi-a spus că, cu părere de rău, este scrisă negru pe alb legea. Ce am auzit de la domnul ambasador este că să mă țin și să fiu puternic până la urmă”, a spus moldoveanul blocat în aeroportul din Rusia. Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene din Republica Moldova, Oleg Țulea, a dat asigurări că în scurt timp autorităţile vor veni cu soluții. ”Acest caz este în gestiunea Ambasadei și Ambasada va soluționa acest caz, doar că găsirea soluțiilor ar putea să dureze în timp, din cauza avalanșelor de solicitări pe care le primește”, a spus ministrul de Externe, Oleg Țulea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine