2020-04-10 00:22

Ce fel de istorie trăim acum? De ce nu trebuie să facem din coronavirus un superstar. Părere de antreprenor

 |  19:46
Ce fel de istorie trăim acum? De ce nu trebuie să facem din coronavirus un superstar. Părere de antreprenor

În ultima vreme peste tot vedem ceea ce vedem…Și recunoaștem cu toții că, deși realitatea e așa cum e, avem nevoie de bine, de bun, de pozitiv (iată, un cuvânt care a ajuns să aibă conotație negativă din păcate…) în viața noastră. Poate că aceasta e menirea noastră în Univers: să nu ne lăsăm…

După cum bine știți, în mijlocul a ceea ce se întâmplă cu epidemia de coronavirus s-au lansat tot felul de păreri, majoritatea cu tentă negativă. În mijlocul acestora, sunt oameni dornici să reținem ce e bun în viața noastră, nu ce e rău și în acest sens scriu pe paginile lor de socializare. “Cu cât vorbiți mai mult despre rău în loc să faceți pur și simplu, distinct de acest rău, un mare bine, cu atât mai multă <cotă> de piață veți oferi răului. Ca și în cazul de față. COVID-19 este un superstar pentru că noi i-am oferit această valență, noi l-am <propavăduit>”, spune pe contul său de socializare antreprenorul Mihai Scarlat, ale cărui postări sunt legate, de obicei, de domeniul marketing. Acum iese un pic mai mult din “bulă”…

„Superstarul” a anulat ani poate decenii de progres și de minuni

“Totuși un lucru este cert și dintr-o anumită perspectivă acest lucru este pentru că luăm parte la istorie. Momentele acestea și acest superstar Coronavirus tocmai a anulat ani poate decenii de progres și de minuni. De ce? Pentru că mai niciodată nu reținem lucrurile bune, ci veșnicia (care s-a născut la sat pentru că orașe nu prea există nu din alt motiv) consemnează doar lucrurile scandaloase, rele, șocante așa cum este COVID. Nu neapărat rău, poate nu mai rău decât alcoolul, însă mai decât HIV-ul, prea prietenos, prea cu oricine”, mai scrie Mihai Scarlat. “Ce facem noi acum? Trăim istorie. pe numele său de scenă este scandalos și va rămâne nu doar în analele istoriei ci mai important, în mentalul colectiv pentru ca asta ne amintim noi oamenii, doar ce este rău, scandalos, malefic.

Îl știm pe Henric al VIII-lea pentru că și-a decapitat 2 dintre cele 6 soții, pe Caligula pentru scandalurile sexuale, pe Iuda pentru trădare, pe Louis al XIV lea Regele Soare pentru decadență și un apetit imens pentru lux și cheltuieli obscene, pe Ecaterina cea Mare pentru că și-a dat jos soțul de pe tron, l-a asasinat, iar mai apoi a avut zeci de iubiți, pe Obama pentru că a fost primul președinte de culoare, pe Osama bin Laden pentru atentatele de la 9/11, Bloody Mary (nu cocktailul, Maria a Angliei, care a ars pe rug zeci de mii de eretici în numele religiei, cocktailul doar sporește aura sa de superstar), SARS, ciumă, Spanish Flue și tot așa. Însă câte exemple de bine, de binefăcători faimoși precum cei antemenționați cunoașteți? Desigur există figuri marcante, dar noi vorbim acum despre superstaruri. Și aici nu mă refer la Einstein, Jung sau Hawking pentru că vedeți voi, atributul lor principal nu este că au făcut un mare bine, ci că au scandalizat, ne-au pus la încercat, ne-au speriat și ne-au anulat diverse adevăruri pe care le considerăm absolute...au creat panică și chiar haos în anumite cercuri. Ba chiar au pus la îndoială adevărul în sine. Așa că aprope că i-am putea trece în echipa băieților răi. Totuși nu”, spune în continuare Mihai.

Mai bine încercați să faceți un nemaipomenit bine...

“Ce vreau să spun este că, decât să încercați să luptați cu răul (în viață, în politică, în familie în orice formă a lui) prin demonizarea sa, mai bine încercați să faceți un nemaipomenit bine... pentru că oricât am vrea să ne mințim, răul este foarte puternic. Istorie și gând înseamnă paradigmă, paradigma conduce masele, iar influențarea maselor este putere. Religia este o paradigmă. De ce este atât de puternică și de ce în centrul ei se află un superstar? Pentru că se prezumă ca atât ea (religia) cât și El (orice denumire ar purta) au făcut un bine nemărginit, dar, asta tocmai pentru că au luptat și luptă cu un superstar extraordinar, însuși Răul. Tocmai răul conferă binelui putere și popularitate.

În final, tot ce vă spun poate fi fals. Teoria relativității ne spune clar că valoarea de adevăr absolut nu există, decât dacă îi stabilim noi un spațiu în care să măsurăm anumite caracteristici. Așadar, orice rău poate să fie bine și invers...valența este doar în ochiii și perspectiva decidentului, însă faima, puterea și superstarurile există și vor dăinui, indiferent de valența pe care le-o atribuim. PS: Vorbesc în mare parte la pers. a-II a pl. pentru că în general eu nu vreau să schimb nimic pentru nimeni și nu mă implic în cauze de niciun fel, sunt individualist în sine. PS2: A te implica nu înseamnă a vorbi despre”, conchide Mihai.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine