2020-03-29 02:47

Ce se întâmplă la anumite ore marţiene, în fiecare zi. IMAGINI chiar de pe Marte

 |  20:54
Ce se întâmplă la anumite ore marţiene, în fiecare zi. IMAGINI chiar de pe Marte

NASA a publicat o imagine panoramică realizată de rover-ul Curiosity pe planeta Marte, la cea mai mare rezoluție cu care a fost surprinsă până acum „Planeta roșie”...

Imaginea de 1,8 miliarde de pixeli de pe Marte, publicată de NASA conține detalii incredibile. Roverul Curiosity, trimis de NASA pe Marte, a realizat fotografia cu cea mai mare rezoluţie (1,8 miliarde de pixeli) obţinută vreodată până acum pe “Planeta Roşie”, potrivit nasa.gov. Compusă din peste 1.000 de imagini realizate în perioada vacanţei de Thanksgiving 2019 şi asamblate cu minuţiozitate în lunile care au urmat, acea fotografie panoramică prezintă un peisaj marţian la o rezoluţie de 1,8 miliarde de pixeli. Rover-ul a mai transmis și alte fotografii uimitoare ale planetei Marte, încă de când a aterizat, în 2012. Ultima sa imagine este o panoramă detaliată de 1,8 miliarde de pixeli, realizată din 1200 de fotografii făcute pe parcursul a patru zile (https://www.youtube.com/watch?v=o12KsNmoMhQ).

Lista cu sarcini de realizat

Acest procedeu de alăturare a mai multor fotografii îţi permite să măreşti imaginea fără să pierzi foarte mult din calitate. Panorama nu include o imagine completă a lui Curiosity, din cauza locului în care este poziționată camera pe rover, însă NASA a reușit să realizeze o altă imagine, de 650 de milioane de pixeli, cu ajutorul unei alte camere. O cameră instalată pe rover-ul american, Mastcam, a utilizat lentilele sale telescopice pentru a produce imaginea panoramică. Curiosity s-a bazat şi pe lentilele sale cu unghi mediu pentru a obţine o rezoluţie mai mică, o panoramă de 650 de milioane de pixeli, ce include puntea roverului şi braţul său robotizat.

Curiosity a avut nevoie de peste şase ore şi jumătate, timp de patru zile, pentru a realiza acele imagini individuale. Operatorii Mastcam au programat lista cu sarcini de realizat, ce au inclus orientarea catargului şi focalizarea lentilelor. Pentru a se asigura că rover-ul dispunea de o lumină consistentă, inginerii americani au limitat perioada de fotografiat la un interval cuprins între orele marţiene 12:00 şi 14:00 în fiecare zi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine