2020-04-09 23:53

Cine este Anti-Greta?

 |  18:27
Cine este Anti-Greta?

În probabilitatea că omenirea, chiar în colaps fiind, s-a plictisit de Greta - copila militantă pe tema schimbărilor climatice, iată că a apărut o anti-Greta. Și, ca în orice lucru în viață, acum avem de-a face cu “două blonde“.

Think tank-ul american Heartland Institute a găsit o anti-Greta în persoana lui Naomi Seibt, povestește “Washington Post”, care i-a consacrat un articol. Această tânără germană de 19 ani are, se pare, asemănări cu tânăra Greta. Amandoua sunt “blonde, elocvente și europene”. Cu o singură deosebire, Naomi Seibt denunță “alarmismul climatic”.

Cei care se îndoiesc de realitatea schimbărilor climatice și de încălzirea globală au avut, până acum, mari probleme în a face față fenomenului care a devenit, de aproape un an, Greta Thunberg. Adolescenta suedeză de 17 ani a devenit un simbol mondial al tuturor celor care activează împotriva încălzirii globale și le-a dat serios de furcă, în tot acest timp, scepticilor acestui fenomen. Acum, însă, inamicii Gretei au parte de un aliat pe cât de neașteptat, pe atât de formidabil: a apărut Anti-Greta, se arată într-o analiză Washington Post.

Imaginea unei campanii care pune la îndoială…

Naomi Seibt e născută în Europa și consideră apelurile la conștientizarea crizei climatice drept manifestarea unei „ideologii josnice antiumane”. Adolescenta spune că activismul său a fost declanșat în urmă cu câțiva ani, când a început să pună întrebări la școală referitoare la politicile „liberale”, în materie de migrație, ale guvernului de la Berlin. Reacțiile venite din partea profesorilor și colegilor de clasă nu au făcut, conform spuselor ei, decât să îi întărească scepticismul legat de trendul majoritar de gândire din Germania.

„Naomi a devenit o puternică voce a celor care propovăduiesc realismul climatic”, a declarat James Taylor, directorul Centrului pentru Climă și Politici de Mediu al Institutului Heartland, un influent „think-tank” din SUA care promovează scepticismul în ceea ce privește influența oamenilor asupra încălzirii globale, afiliat administrației Trump. În decembrie 2019, adolescenta Naomi a fost vedeta unui forum organizat de institutul Heartland, la Madrid, simultan cu o conferință ONU dedicată schimbărilor climatice. Luna trecută, același institut a angajat-o pe aceeași Naomi, pentru ca adolescenta din Germania să devină imaginea unei campanii care pune la îndoială ideea că oamenii sunt vinovați de fenomenul încălzirii globale.

Cei situați în tabăra scepticilor climatici admit faptul că Greta Thunberg a reușit, cumva, să atingă o coardă sensibilă, în special în rândul tinerilor. De la lansarea, în urmă cu doi ani, a primului protest împotriva schimbărilor climatice, organizat în fața parlamentului Suediei și până la finele anului 2019, când a fost desemnată de revista Time „Omul anului”, Greta a inspirat nenumărate alte proteste și manifestații desfășurate pe tot cuprinsul globului.

Naomi Seibt vs. Greta Thunberg 

„Vreau să intrați în panică”, le spunea Greta, în urmă cu un an, participanților la Forumul Economic de la Davos, Elveția. „Vreau să simțiți această frică pe care o resimt și eu zilnic. Și apoi, vreau să luați atitudine”, a spus Greta Thunberg. „Nu vreau să intrați în panică. Vreau doar să vă gândiți puțin”, este replica lui Naomi Seibt, care apare într-un clip video postat pe site-ul institutului Heartland. „Nu îmi place să fiu numită Anti-Greta, deoarece asta ar sugera că n-aș fi și eu decât o altă păpușă îndoctrinată, dar pe invers”, a spus Naomi. Cu toate acestea, se arată în materialul Washington Post: Greta are milioane de urmăritori pe rețelele sociale,  Naomi abia reușește să atingă pragul de 50.000 de abonați pe Youtube.

„Naomi Seibt vs. Greta Thunberg: în cine să avem încredere?”, este mesajul care apare într-o postare video, parte a acestei campanii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-05Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
05 Mar 2020

7miliarde de oameni nu au cum sa se deplaseze toti pe baza de petrol....oricine face cat de cat aritmetica o sa inteleaga imediat ca NU SEPOATE deoarece petrolul nu ajunge pentru toti .Si ai doua variante 1-sa declansezi tot felul de razboaie ,epidemii,catastrofe si sa extermini miliarde de oameni ca sa fie destul petrol 2-sa creezi mijloace de deplasare cu altceva decat petrolul si atunci nu mai este nevoie de razboaie pentru petrol.Oare care varianta sa fie cea buna 1 sau 2?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine