2020-03-28 11:42

CIUDĂȚENIA Premiilor Oscar din acest an. Ce a remarcat criticul de film Irina Margareta Nistor

 |  12:56
CIUDĂȚENIA Premiilor Oscar din acest an. Ce a remarcat criticul de film Irina Margareta Nistor

Criticul de film Irina Margareta Nistor a spus la postul de radio RFI România, că aproape toate filmele care au luat premii importante la Oscar sunt de o cruzime specială. În opinia sa, marele câștigător, filmul sud-coreean "Parasite (“Parazitul“) reprezintă o alegere bizară.

Filmul sud-coreean "Parasite", de Bong Joon Ho, a primit Premiul Oscar pentru cel mai bun film, la cea de-a 92-a ediție a galei Academiei Americane de Film. "Parazitul" a primit premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj internațional, cel mai bun scenariu original, iar regizorul Bong Joon-ho a primit Premiul Oscar pentru regie. "Parasite" este primul film sud-coreean care câștigă Premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj. Criticul de film Irina Margareta Nistor spune că "este un film care a cucerit și Europa - doar a luat Palme d’Or-ul - și sigur că merita premiul pentru cel mai bun film într-o limbă străină, dar patru premii, dintre care cele mai importante,  în condițiile în care niciunul dintre nu a fost nici măcar nominalizat  pare cam bizar, nu-i așa? Adică e ca și cum ar fi un film făcut exclusiv de regizor cu el însuși. Pare straniu...”.

Dramă și thriller la un loc

Pe de altă parte, criticul de film Cristian Tudor Popescu a declarat că lungmetrajul „Parasite” a fost chiar preferatul lui. “Regizorul sud-coreean Bong Joon-ho reușește să creeze un sentiment inclasabil, ceea ce este un lucru foarte greu de creat în artă”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi24. Pelicula evocă o dramă familială dar este totodată şi un thriller, violenţa inegalităţilor sociale din Coreea de sud împletindu-se cu povestea de familie. Bong Joon-Ho, regizorul filmului, în vârstă de 49 de ani, este un reprezentant al noului val sud-coreean. A fost prezent la Cannes cu “Okja” în 2017 - un film controversat aici întrucât era produs de Netflix, apoi a revenit independent pe croazetă şi a obţinut La Palme d’or în 2019.

Englezii au ieșit din UE, au ieșit și de la Oscar

Tot potrivit Irinei Margareta Nistor, aproape toate filmele care au intrat au luat câte un premiu sunt de o cruzime specială. “Fie că e vorba de o cruzime psihică pe finalul vieții lui Judy Garland (Renee Zellweger a primit Premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă, pentru rolul din ), fie că e vorba de cruzime și la propriu și la figurat la (Joaquin Phoenix a fost recompensat cu Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal pentru interpretarea din ), fie că este vorba de , unde e partea mai violentă a lumii cinematografice (asasinarea actriței Sharon Tate), iar /  e mai degrabă povestea unui divorț. Iar englezii au rămas pe dinafară, dacă tot au ieșit din UE, au ieșit și de la Oscar. Cam asta e cu 1917, care e un film absolut remarcabil și care trebuie văzut". Criticul de film Irina Margareta Nistor (AUDIO) a mai remarcat la RFI faptul că la ediția de anul acesta a premiilor Academiei Americane de Film au mers foarte bine producțiile despre povești foarte triste din trecut. În plus, încă de la începuturile decernării acestor premii - din 1929 - se poate observa că peliculele premiate au legătură cu actualitatea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine