2020-06-04 22:38

Cometa C/2019 Y4, recent descoperită, va fi APROAPE de Pământ. E numită a doua Lună

 |  00:37
Cometa C/2019 Y4, recent descoperită, va fi APROAPE de Pământ. E numită a doua Lună

Oamenii ar urma să poată vedea ceea ce e posibil să nu mai vadă vreodată în viața lor. Cel puțin așa spun cercetătotii, care au semnalat că o cometă recent descoperită se îndreaptă de Pământ și devine tot mai strălucitoare. În câteva săptămâni, ar putea fi „într-adevăr uimitoare”, potrivit oamenilor de știință care o urmăresc.

Cometa urmează să fie la fel de luminoasă precum o Lună parțială sau o semilună. De aceea mai este numită și “a doua Lună“. https://www.youtube.com/watch?v=g6bWCwh7dao

Ultima oară când s-a întâmplat acest lucru a fost în anul 1997 cu cometa Hale-Bopp. Cunoscută sub numele de Atlas, dar și cu numele științific C/2019 Y4, cometa a fost descoperită în decembrie 2019. Atlas va atinge cel mai apropiat punct de Pământ în luna mai (va atinge cea mai mare apropiere de pământ pe 23 mai.), moment în care nuanța ei verzuie poate fi vizibilă cu ochiul liber. A durat 100 de milioane de ani ca să ajungă aici, potrivit specialiștilor.

Două corpuri pe cer

Desigur că a creat pe vâlvă pe Internet, iar comentariile create pe tema acestei comete sunt semnificative, unii dintre internauți legând apariția cometei de ceea ce  se întâmplă în prezent... Revenind la știință, “este cu siguranță o cometă promițătoare", a spus Daniel Brown, de la Nottingham Trent University, pentru The Times. "Se îndreaptă către un nivel care până la sfârșitul lunii aprilie ar putea arăta cu adevărat, într-adevăr uimitor". Luna nu va fi “eclipsată” de către această cometă în ceea ce privește iluminarea, dar va fi foarte neobișnuit să vedem pe cer două corpuri care sunt atât de intens iluminate și totul în cursul acestui an. Cometa Atlas își crește viteza pe măsură ce se apropie de Soare. Întregul fenomen depinde de rezistența cometei, pentru că, dacă se va dezintegra, atunci nu vom vedea absolut nimic pe cer decât o Lună parțială.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine