2020-07-09 15:14

Comunicat

 |  18:20

Cezar Pârlog

Am scris şi eu o carte, ca tot omu-n ziua de azi. Nu, nu poezie, aici i-am lăsat pe ceilalţi 86%. Au urmat nenumărate cereri în căsătorie, toate de la top-modele cu IQ de peste 270, Sharon Stone ar păli de ruşine, propuneri de întîlniri romantice, dar evident serioase, cafele cu vorbăria aferentă şi plimbări pe sub clar de lună prin toate locurile cu ştaif din Centrul Vechi. E drept, una a fost la o cofetărie, de’!, domnişoară profundă şi în etate, cu lacrimi în colţul ochilor şi salivă sărată la despărţire; dar pentru 250 de coco „doar pentru drepturi de autor, puişor” am trecut şi peste asta. Au mai fost destule telefoane anonime şi cu voci cristaline în miez de noapte, ba chiar şi un portar deja zăpăcit şi cu o cerere de demisie depusă la registratura asociaţiei de bloc. ok, îl înţeleg pe deplin, nici eu n-aş rezista cu o mumă a pădurii acasă, să conduc zilnic cel puţin cinşpe gagici onorabile la un cetăţean care aduce din profil, chiar bine, cu o murătură. Da, adevărat, pe uşa lui scrie că e scriitor. Am auzit chestiile astea cînd am m-am băgat pentru două minute în toaleta aferentă locului său de muncă, imediat cum intri în bloc pe stînga. Mi se desfăcuse fermoarul de la pantaloni, tocmai plecasem de acasă şi nu se cădea să remediez în public; vorbea cu un prieten apropiat, unu’Vasile, iar pereţii, din rigips.

Ba şi mai mult de-atît: au fost cinci persoane, onorabile şi cu contur plăcut simţurilor mele, care s-au îndrăgostit subit şi temeinic de mine, doar citindu-mi cartea; iar una chiar şi-a zugrăvit iubirea într-o plachetă de proze fantastice, avîndu-mă personaj; se aude că o să ia marele premiu al U.S.R.

M-am mai ales şi cu altceva, fireşte că-n dar şi-n contrapartidă. Total fix douăzeci şi şapte de cărţi cu autograf de autor: nouăşpe de poeme, una de citate celebre din existenţa personală a unui anonim ratat, iar restul de amintiri din viaţa grea dusă cu cîte un el sau ea, după caz, pînă la divorţ; adică exact juma’ de raft de bibliotecă Cleopatra a doua. Din Ikea, 720 de lei.

Frate, mie nu-mi plac poeziile, nu-s pe gustul meu, sigur nu pentru că am căzut la bac din cauza lor, acolo a fost altă poveste, iar pînă la urmă am trecut, iar frustrările unora de după o viaţă de calvar cu fostul (sau) fosta chiar nu mă interesează.

Deci, vă rog frumos: nu am cărţi de dat, nu sînt distribuitor; le găsiţi la librărie. Sînt şi online. Nu beau cafea, nu citesc decît proză scurtă, iar dacă aş fi interesat de vreo carte, mi-o pot cumpăra singur, dacă e nevoie chiar şi în rate, nu-i nevoie să facem schimb. Nu sînt nici în căutarea unor muze; de aventuri nici vorbă.

Dacă totuşi insistaţi, mă găsiţi la tel. 0745774..., Ştiu şi un loc discret unde se poate lua un frappé bun, pun băieţii în el şi un deget de burbon; îi cunosc bine...

*

Cezar Pârlog este publicist şi scriitor. Ultimele cărţi publicate sînt „Flori, fete, fiţe sau băieţi”, Editura Tracus Arte, 2014, „Life stuff sau Învăţături pentru Andreea”, Editura Tracus Arte 2016.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-10-06Parerea ta...

CREIONUL CHIMIC:
06 Oct 2016

Cinci persoane leșinate, din care una fabricând proză fantastică ce-o să înșface premiul cel mai mare? Ceva claritate sau clarificare, cu nume sau adrese... Sau, ca și cei 5 negrii mititei, din care unul/a mai răsărit/ă, sunt rodul imaginației precum a cincea nevastă exprimată din povestioare, la care se adauga până la cel puțin a șaptea? Iar faptul că cerșesc cărți moca, ține strict de caracter!
CREIONUL CHIMIC
06 Oct 2016

Ce n-am înțeles...”atacurile de panică” ale maestrului de proză scurtă care pot fi rezolvate ușor, ce dracu! În privința telefoanelor, blocare după adresă și adăugare la lista de respingeri, iar dacă-și încălzește oasele la șemineu, volumele de poezie sau de proză plictisitoare, lungă...direct pe foc! Să vezi aromă de cerneală tipografică contrafăcută, cu iz de plumb, de te lasă-n fund! Iar faptul că-ți confesează frustrările fie un fost sau fostă, înseamnă că maestrul e ”deranjat” printr-o admirație dusă la extrem, și de bărbați, nu numai de fomei!
CREIONUL CHIMIC
06 Oct 2016

Dar poate nu-s bărbați...decât pe jumătate! Iar dacă au și vocea cristalină, poate-s ”musico” care-și cântă admirația pe sub geamuri sau pe scenă, de ce nu... la telefon, încercând, dacă nu prin literatură ”lungă” sau poeme, să-l vrăjească pe maestru, cercând să i se bage pe sub piele! Și-apoi, ce atâta supărare? Ei sunt bărbați care nu-s bărbați pentru că au fost transformați în îngeri...au piele fină, netedă, n-au mărul lui Adam, nu le mijește niciodată mustața pentru că un ”musico” e un castrat, un evirat, pentru a-și păstra vocea ca-nainte de pubertate, fiind folosit ca ”soprană”. P.S. Cine știe cine cântă noaptea...pe sub geam sau pe mobil, cauzând insomnii unui maestru! P.P.S. Faza de miștocăreală cu nr.de mobil de la sfârșit, arată natura dublă a mestrului care se face că-i supărat, deranjat...doar pentru că nu e sigur de e vorba de o damă, sau un valet!
VERO NICA
07 Oct 2016

Ha.... 89898989 Muze și aventuri zici Don Juan! Nu e rău pt unu cu fata de muraturi❤
CEZAR
08 Oct 2016

Ei, nu chiar 8989989..., sint sigur ca Veronica vrea sa deturneze concurenta. ;-) Lumea rea, domnule! ;-)
CREIONUL CHIMIC
08 Oct 2016

Ce la FIX știe nr.de telefon...:))))))))))) Poate așa adună turma de femei și pe urmă tot el face RECLAMAȚII online....ca să-l ”scape” alții, iar mândrele să se autosesizeze!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz