2020-04-10 00:15

COVID19: Realitatea la RECE, fără “infecția” emoțională

 |  13:32
COVID19: Realitatea la RECE, fără “infecția” emoțională

În vreme ce noi ne dăm de ceasul morții din cauza coronavirusului, Organizația Mondială a Sănătății a ridicat alerta Ebola la nivel de urgență fiindcă din 3.000 de cazuri noi, peste 2.000 au murit…

Astfel scrie jurnalista și fosta prezentatoare TV Paula Rusu pe blogul său. Ea adaugă că dincolo de problema reală ridicată de infecția cu coronavirus, faptul ca veștile circulă extrem de repede, că informații false se propagă ca focul și fac înconjurul planetei în câteva ore ridică spaima generată de COVID 19 la rangul de isterie planetară. “COVID19 e mai putin letal decat SIDA, Ebola, meningita, pneumonia, dar ce sens are sa vorbesti de boli care exista si care ucid cand poti sa fii trendsetter de fake news si sa povestesti alarmist. Din Italia românii vor să fugă acasă, în Ucraina au ridicat baricade pe drum ca să oprească convoiul cu cei recuperați din Wuhan și care sunt izolați în carantină, la noi lumea vorbește mai mult de coronavirus deși avem 40 de morți de gripă în 50 de zile. Morții aceștia puteau fi vii, cei mai mulți, dacă rata vaccinării antigripale ar fi ajuns la 75% cât e recomandat și nu la puțin peste 30% cât chiar se vaccinează în România”, mai notează Paula Rusu pe blogul său.

În restul planetei

În viziunea jurnalistei, realitatea rece, fără “infecția” emoțională arată astfel: “Sunt peste 78 de mii de îmbolnăviri dar numai 634 înafara Chinei. 24 de mii de vindecări totale, peste 2000 de morti, dar numai 13 decedați înafara Chinei. 99,2% dintre cazurile de infecție cu coronavirus sunt în China! Din 78.817 îmbolnăviri, numai 634 sunt în afara Chinei. În restul planetei sunt înregistrate 0,8% din numărul total de îmbolnăviri, nici măcar 1 la sută. 23.266 este numărul vindecărilor complete după infectația cu coronavirus. Europa numără o bună parte dintre vindecați în Germania, Marea Britanie, Italia, Finlanda, Belgia, Spania. Despre asta aproape că nu ați auzit, nu-i așa?”.

Paula Rusu mai comentează că acestea  sunt informații oficiale confirmate de OMS si CDC. În  97% din cazuri boala se manifestă ca o răceală: curge nasul, niște dureri în gât și puțină tuse. Restul de 3 la sută fac forme grave, pneumonii cu complicații, dar e vorba de grupele de vârstă 60-70-80 de ani, cel mai mare risc avându-l cei care suferă de diabet sau boli de inimă.

Isteria italiană

“Rata mortalității în infecția cu coronavirus este de 2,5-3%, iar SARS a avut o rată de mortalitate de 10%. Panica stârnită de știrile despre coronavirus fac să pară că suntem în război biologic ceea ce e fals. OMS numește această isterie care poate fi mai dramatică decât înfecția fiindcă stârnește lupte cu bâte și topoare (Ucraina), infodemie – epidemia de informații alarmiste”. După ce a abordat toate acestea, Pula Rusu trece la “isteria italiană”: “În sezonul de gripă 2019-2020 au fost inregistrate peste 5 milioane de îmbolnăviri din care 217 morți, oameni uciși de virusul gripal, dar isteria națională nu s-a declanșat.

Fiindcă vorbim de coronavirus, cu un mecanism similar cu cel al gripei în ceea ce privește transmiterea bolii, panica a pus stăpânire pe locuitorii peninsulei: localități închise, trenuri care nu opresc în gările acestor localități, in ciuda apelului la calm facut de cei mai titrați infectologi din Italia”.

Durata de incubație a virusului este de 27 de zile

Potrivit jurnalistei, carantina persoanelor care au intrat în contact cu persoane infectate cu coronavirus ar putea să creasca la o lună de zile. Oamenii de știință au ajuns la concluzia că durata de incubație a virusului este de 27 de zile. “Atenție! Infecție secundară cu coronavirus nu înseamnă că un pacient s-a infectat de două ori, înseamnă că o persoană a luat boala de la cineva care nu venea din China, un fel de “infecție la mâna a doua” foarte profan explicat. Măștile la care publicul are acces nu protejează de infecție. Singurele măsuri care sunt eficiente: spălatul pe mâini cu săpun, dezinfectatul mâinilor cu soluții pe bază de alcool și igiena personală, tușitul în pliul cotului, aruncarea batistelor la gunoi și din nou spălarea pe mâini”.

Paula Rusu conchide că, spre deosebire de epidemia de SARS, cercetătorii au reușit o mobilizare mult mai amplă, astfel încât Australia a anunțat că testează în scurtă vreme un vaccin împotriva COVID 19.

Foto: Science News


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine