2020-08-06 04:42

Cum au ajuns LUPII din Germania subiect politic

 |  23:43
Cum au ajuns LUPII din Germania subiect politic

Lupii aproape au dispărut din Germania în urmă cu un secol, după ce mulţi dintre ei au fost vânaţi. Între timp însă, populaţia s-a refăcut, astfel că peste 600 de exemplare trăiesc în zona de nord a ţării, de la graniţa cu Polonia şi Cehia şi până la frontiera cu Olanda.

Conform estimărilor Asociației Vânătorilor din Germania efectivul de lupi din această țară crește anual cu aproximativ 30%. S-a ajuns la concluzia că în Germania există în prezent mai mult de 1.000 de astfel de animale sălbatice carnivore. În trei ani populația de lupi s-a dublat în această țară, iar potrivit datelor publicate de Agenția Federală pentru Conservarea Naturii (BfN) și Centrul de Documentare și Consiliere al Federației Lupii (DBBW). Numărul haitelor a ajuns la 60 în 2018. Ministrul german al Agriculturii, Julia Klöckner, a transmis încă din 2019 mesajul că vrea să relaxeze restricţiile cu privire la vânătoarea de lupi, în ideea de a reduce populaţia de prădători care ameninţă turmele de oi şi capre.

Există o clauză

Potrivit datelor Ministerului Agriculturii din Germania, lupii au ucis peste 1.000 de animale domestic numai în anul 2016, după cum notează Reuters. Fermierii susţin că turmele lor sunt devastate, iar vânătorii se plâng că lupii le mănâncă animalele sălbatice pe care ar vrea să le vâneze. Astfel că circulă “mesajul” că se dorește relaxarea restricţiilor cu privire la vânătoarea de lupi, în ideea de a reduce populaţia de prădători care ameninţă turmele de oi şi capre. Însă organizaţiile pentru protecţia animalelor şi a biodiversităţii susţin că lupii se bucură de un statut de animal protejat.

Managementul populaţiei de lupi este și un subiect spinos din punct de vedere politic în Germania în condiţiile în care chiar şi în acordul de coaliţie, semnat de conservatorii cancelarului Angela Merkel şi social democraţi, există o clauză care prevede nevoia de se elabora o strategie cu privire la populaţia de lupi. În prezent, fermierii germani pot obţine despăgubiri pentru animalele domestice care cad victimă lupilor precum şi subvenţii pentru construcţia de garduri electrificate. Pe de altă parte, vânătorii suedezi au început să omoare în masă lupii salbatici, al căror număr a crescut mult în ultimii ani. Suedia le-a dat mână liberă vânătorilor, temporar, să omoare lupii, care pun în pericol populația așezărilor de lângă păduri, precum și a animalelor mici, după cum scrie The Independent. Lupii erau pe cale de dispariție în Suedia anilor ’70. Decizia autorităților din Stockholm a stârnit reacții aprinse și critici dure din partea organizațiilor care luptă pentru protecția animalelor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz