2020-06-04 23:24

Cum te spovedești dacă bisericile SUNT închise?

 |  00:11
Cum te spovedești dacă bisericile SUNT închise?

Faptul că în Postul Paștelui nu se pot spovedi și împărtăși așa cum o făceau până acum (cauza fiind pandemia) reprezintă, pentru mulți dintre credincioșii ortodocși și catolici, o mare dilemă spirituală…

Preoții le recomandă totuși să mai aibă răbdare. Îi asigură că Dumnezeu este înțelegător și că nu se va supăra pentru acest lucru. Nu este acceptată, sub nicio formă, însă, mărturisirea păcatelor prin telefon sau online. Preoții catolici și ortodocși resping deopotrivă, categoric, mărturisirea păcatelor prin telefon, pentru că nu garantează secretul absolut al tainei.

În această perioadă cu restricții și distanțare socială, duhovnicii ortodocși și catolici au renunțat temporar să-i mai spovedească pe enoriași, dar și să îi împărtășească în biserici. Există însă unele excepții. Patriarhia Română le recomandă credincioșilor să mențină legătura cu dohovnicii lor prin telefon. Dacă enoriașii țin neapărat, preoții se pot deplasa la domiciliu acestora pentru a-i spovedi sau împărtăși.

Dumnezeu înțelege

De două săptămâni, toate bisericile ortodoxe sunt închise. Preoții pot oficia slujbele singuri, fară enoriași. “Nu e un lucru foarte grav amânarea spovedaniei și împărtășaniei ținând cont că ne aflăm într-o situație grea. Dumnezeu înțelege lucrul acesta pentru noi și nu se va supăra pentru asta. Desigur, fiecare creștin poate sta în fața lui Dumnezeu și la sfârșitul fiecărei zile să facă o mărturisire simplă a gândurilor”, spune preotul Visarion Alexa, potrivit stiri.tvr.ro.

Și în Biserica Romano Catolică sunt aceleași restricții, dar, spre deosebire de ortodocși, enoriașii catolici au la dispoziție împărtășirea spirituală pentru a-și mărturisi păcatele. “Ne putem spovedi în forma spirituală fiecare acasă spunând că îi pare rău sincer de păcate, în special înainte de sărbătoarea Paștelui, ca să se poată împărtăși spiritual cu Dumnezeu. Cu Hristos care învie în aceste zile de sărbătoare, urmând ca mai apoi, când ieșim din carantină, și vom avea posibilitatea să ajungem din nou la biserică în fața preotului, să o facem așa cum am făcut-o în mod spiritual, în fața lui Dumnezeu, acasă la noi, în fața conștiinței”, explică purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucureşti.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-04Parerea ta...

COMISARUL PARAIPAN
04 Apr 2020

dai telefon la HOT-LINE si te spovedesti la manastirea SECU....a lui Felix cu Hantenele,in direct la TV
JOACA CU FOCUL
04 Apr 2020

Corona-virus va pune stăpânire pe întreaga spovedanie a romanul chiar si pe romanul cu tradiție îl va curata cu tot cu căcat.
PARAIPAN
04 Apr 2020

Sau un telefon la cotroceni si te spovedesti la spp si sterpul națiunii....ca un adevărat comisar înregimentat
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine