2020-07-03 23:29

Dansăm. Aaaa, scuzaţi, lansăm

 |  15:38

Cezar Pârlog

Şi cum stăteam eu în tihnă, „La Copac”, terasă, umbră, aer curat, cu un vag gînd la cele şapte beri nefiltrate devenite cam repede istorie, privind lung spre orice suflare feminină din intervalul de vîrstă 25-50, dezbrăcînd, admirînd şi îmbrăcînd la loc - desigur că doar din egoism, de ce să le vadă așa toată lumea?! - a bătut fin un clopoţel, şi am fost nevoit să merg acolo, la camera aia secretă, mă scuzaţi, cu loc numai pentru o persoană. Treburile odată rezolvate m-am sprijinit de chiuveta cea roşie şi, uitîndu-mă uşurat în oglindă, am dat peste unu’ de vreo sută treij’ de kile, cam nespălat, puţind înfiorător, într-un maiou alb-murdar şi care, după pungile de la ochi, sigur ia heroină. Sau măcar are nişte probleme grave de ficat. În momentul ăla am fost foarte dezamăgit; ce mai, am fost chiar distrus. M-am uitat urît şi lung la geamul care reflecta un individ dubios şi am zis, profund decepţionat: Oare cum a putut să-mi facă mie aşa ceva? Mie, mă?!...

Dansăm. Aaaa, scuzaţi, lansăm
zoom

Am scos cheia din uşă, am strîns-o în pumnul drept şi am vrut să-i aplic o corecţie discretă individului. Drace!, eu l-am mai văzut p-ăsta undeva!... E ăla, de pe copertă, acolo avea pălărie, era pe toate cărţile alea, pe care le-am adus săptămîna trecută cu taxiul, de la editură. Fuck, am uitat de lansare; e azi! Arunc nişte apă pe faţă, mai mult pe-alături, mi se udă şi şlapii şi ciorapii, ies în fugă şi prind un taxi din care tocmai coborîseră două fufe: „La Romexpo, la tîrg, vă rog! Repede! La Bookfest” Hai c-ajung...!

Bine, acolo bătea vîntul, nici un tîrg, badigarzii ăia s-a uitat aiurea la mine şi m-au lămurit că-i peste o săptămînă. Deci, frate, vinerea viitoare, pe 3 iunie, pe la 18 jumate, la standul Editurii Tracus Arte, lansăm „Life stuff sau Învăţături pentru Andreea”, veniţi să ne facem puţin de rîs: promit să-mi iau un maiou curat şi şlapii ăia noi...

P.S. Carte recomandată de cotidianul „Puterea”.

*

Dansăm. Aaaa, scuzaţi, lansăm
zoom

Cezar Pârlog este autorul volumului de proză scurtă „Flori, fete, fiţe sau băieţi”, apărut la Editura Tracus Arte în anul 2014, care a obţinut Premiul Naţional „Vasile Voiculescu” la secţiunea proză, ediţia XXVI.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-26Parerea ta...

CREIONUL CHIMIC
27 Mai 2016

Ce tip de gândire interesantă! Privirea-n tihnă admirativă ori depreciativă țintită de pe după Copacul terasei, tolănind într-un scaun tip șezlong cu o halbă de bere-n mână (a câta, a șaptea? Iar număr magic! -:) spre orice suflare feminină scanată parcă pentru radiografie, având CEVA de nedescifrat, poate doar de intuit ce ține preponderant de caracteristici strict corporale, nu de eventuale boli la plămâni (de oftică) sau de inimă (de ciudă…), nedând semne de jenă interioară autorului ca atunci când se duce la camera secretă!
CREIONUL CHIMIC
27 Mai 2016

Să fie vorba despre deosebirea dintre gândul a(i)urit-satisfăcător și ”faptă”?! Se pare că da - Numai că de prima… poftirea ochilor sub imboldul inimii, tot păcat se cheamă. Lupta cu ispititorul intervine dacă vrei să-ți alungi din minte imaginea, nu și dacă te hrănești cu ea, adăugând ceva suplimentar la ea, adică la imaginea tipei ba fustă, ba pantaloni (de blugi, de stofă, colanți, de trening sau pur și simplu scurți), pân’la bluze de toate culorile și texturile, inclusiv tricouri mulate!
CREIONUL CHIMIC
27 Mai 2016

Chiuvetă roșie?! Da’ la ce budă s-arată chiuveta roșie? Era cumva cea de la Orășelul copiilor? Iar matahala urât mirositoare era travestit real în Ciclop sau Căpcăunul din poveste care privea uimit cum de o slăbătură de om poate să aibă o așa deversare curățitoare de rinichi la canale! Apoi intervine confuzia: ce era frate până la urmă - reflectare de matahală în oglindă sau geam de sticlă?
CREIONUL CHIMIC
27 Mai 2016

Și, de unde până unde dezamăgirea,”distrugerea”, chiar decepțiunea? Ce, voiai s-apară nu una matahală, ci una damă... reflectată în oglindă? Poate dama (sau damele) ar fi preferat să rămână ele însele obiect de studiu de la o distanță apreciabilă și eventual ”în mișcare”, nu vice-versa...privind nerușinat pe gaura cheii ori nepermis, din rama înconjurătoare a unui geam jegos de budă, într-un cuvât = refractare, NU reflectorizante, deci neconfundând femeia cu un parasolar, atât de arătos crezând că te poziționezi în raport cu ea, de...la soare ea se poate uita, dar la tine ba, orbită în așa hal de el, încât să nu nimerească ușa (din prima) care trebuie (aia de la budă) și să intre din greșeală, peste tine! Noroc cu matahala, no? Spuneai că avea ochii injectați? Poate făcuse tensiune din cauza ta că ai greșit DATA -:)
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz