2020-04-05 23:37

De ce e interzis pe 26 Decembrie să bârfești, să înjuri sau să uneltești împotriva celorlalți

 |  13:38
De ce e interzis pe 26 Decembrie să bârfești, să înjuri sau să uneltești împotriva celorlalți

Nu e bine să speli haine pe 26 decembrie, pentru că apa vărsată pe rufe o vei folosi pentru vindecarea rănilor. De asemenea, azi e o zi în care nu se muncește. Oamenii care muncesc azi nu vor mai avea nicio zi liberă tot anul.

E interzis să barfesti, să înjuri, să uneltesti împotriva celorlalți. Cei care se răzbună sau doresc să își încheie socotelile cu cei din jur astăzi vor suferi pierderi. Dar ce se întâmplă azi?

Calendarul ortodox celebrează pe 26 decembrie 2017, a doua zi de Crăciun, Soborul Maicii Domnului. Potrivit Bisericii Ortodoxe, Maica Mântuitorului Iisus Hristos este prima cea mai mare persoană sfântă din ceruri după Sfânta Treime (apoi Sfântul Ioan Botezătorul), ocrotitoarea tuturor creştinilor, mijlocitoarea noastră în faţa lui Dumnezeu şi mama noastră a tuturor. Soborul Maicii Domnului este ziua în care adunarea cerească se uneşte cu adunarea pământească în jurul Maicii Domnului pentru a cinsti sfinţenia Sa.

Cu smerenie şi bucurie!

Soborul Macii Domnului este unul dintre cele cinci mari praznice din anul bisericesc închinate Sfintei Fecioare Maria. Sărbătoarea din 26 decembrie îi îndeamnă pe credincioși să se adune în cinstea Maicii Domnului. Cuvântul "sobor" ne aduce aminte că Maica Domnului trebuie preaslavită, în mijlocul tuturor Sfinților fericiți din ceruri și adunarea noastră de pe pământ este însoțită de cetele tuturor Sfinților și Îngerilor din ceruri. Potrivit tradiției românești, pe 26 decembrie oamenii se duc „cu colacul" la naşi. Colacul tradiţional constă din şapte pâini, două sticle cu ţuică, trei sticle de vin, un cocoş, trei pui, o coastă de porc şi şapte coţi de cârnaţi sau alte mărunţişuri. Când ajung la casa naşului, finul sărută mâna naşei şi de trei ori se îmbrăţişează cu naşul şi spune “De la noi puţin, de la Dumnezeu mult!”.

În aceste zile, tradiția și vechile almanahuri spun că se adoptau copiii orfani, rămaşi după războaie şi molime. Că, spune Scriptura, şi Sf. Iosif l-a primit în casă lui pe Iisus, chiar dacă nu îi era fiu, dar a primit vestea şi gândul bun cu smerenie şi bucurie!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine