2020-08-08 10:35

De ce mor elefanții în CONDIȚII misterioase

 |  13:27
De ce mor elefanții în CONDIȚII misterioase

Peste 350 de elefanţi au murit în nordul Botswanei, în condiţii misterioase. Condiții pe care cercetătorii le consideră un „dezastru al conservării”.

Un prim grup de pahiderme moarte a fost găsit la începutul lunii mai în Delta Okavango. În iunie numărul lor ajunsese la mai mult de 300. Guvernul din Botswana nu a făcut încă teste ale unor probe prelevate de la animalele moarte. Principalele două posibile cauze ar fi otrăvirea sau un agent patogen necunoscut. Mai mulţi elefanţi vii par a fi slăbiţi, ceea ce sugerează că este posibil ca în perioada următoare să mai moară şi alte animale.

Pentru ca fildeşul să nu ajungă în mâinile braconierilor

Colţii elefanţilor decedaţi nu au fost prelevaţi şi conservaţioniştii cer autorităţilor să ţină sub observaţie carcasele pentru ca fildeşul să nu ajungă în mâinile braconierilor.

În delta râului Okavango trăiesc aproximativ 15.000 de elefanţi, 10% din totalul care populează această ţară. Ecoturismul aduce ţării africane între 10 şi 12% din PIB, fiind depăşit doar de diamante, potrivit The Guardian, citată de Radio România Actualități.

Foto: The Conversation


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-07-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz